Από 16/10/15 και για 80 ημέρες ξεκίνησε μία προσπάθεια χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding campaign) της παραγωγής του ντοκιμαντέρ του Ηλία Μαρμαρά με τίτλο «Οικοδομώντας Κοινότητες Κοινών - Ένα ντοκιμαντέρ για τα Δίκτυα στην περιοχή του Σαρανταπόρου».

Το ντοκυμαντέρ αφορά την ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας όπου εδώ και 4 χρόνια, με πρωτοβουλία της ομάδας Sarantaporo.gr στήνεται μία ασύρματη δικτυακή υποδομή κοινής χρήσης για το Σαραντάπορο και άλλα 14 χωριά γύρω του και την οικοδόμηση μίας κοινότητας γύρω απο αυτή. Δεν πρόκειται απλά και μόνο για τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές. Επιθυμία της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο όχι μόνο για ανάπτυξη, λειτουργία και επέκταση κοινοτικών ασύρματων δικτύων, αλλά και την οικοδόμηση κοινοτήτων που έχουν ως στόχο την τοπική ανάπτυξη και τη συνεργατικότητα για την παραγωγή κοινών αγαθών.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την καμπάνια, θα επιτρέψει όχι μόνο την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ, αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του μέσω της διοργάνωσης προβολών και ανοιχτών συζητήσεων για την επικοινωνία και στήριξη του εγχειρήματος, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα κοινά. Με άλλα λόγια, τα μοντέλα παραγωγής που βασίζονται στην αρχή της ομότιμης παραγωγής και της κοινωνικής οικονομίας.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια χρηματοδότησης προσφέροντας το ποσό που επιθυμείτε στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, καθώς και να κοινοποιήσετε αυτή τη καμπάνια σε γνωστούς και φίλους σας που πιθανόν θα ήθελαν επίσης να συνεισφέρουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Χρηματικές συνεισφορές από Ελλάδα μπορούν (για την ώρα) να πραγματοποηθούν μόνο μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας Paypal, εξαιτίας της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls). Προσπαθούμε (μαζί με τη διαχειριστική ομάδα της πλατφόρμας του GOTEO) να βρούμε κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό, αλλά -για την ώρα- η μόνη επιλογή για χρηματική υποστήριξη του πρότζεκτ από Ελλάδα παραμένει η υπηρεσία Paypal. Ωστόσο, οι μη χρηματικοί τρόποι υποστήριξης παραμένουν ανοιχτοί και προσβάσιμοι σε όλους. Σας καλούμε, λοιπόν, να συνεχίσετε την υποστήριξή σας με όλους αυτούς τους δυνατούς τρόπους!
Δείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα ολοκληρώσετε επιτυχώς την αποστολή της χορηγίας σας πατώντας εδώ.

Αν πάραυτα δεν καταφέρετε να στείλετε επιτυχώς την προσφορά σας σύμφωνα με τις πιο πάνω οδηγίες, μπορείτε να προβείτε σε τραπεζική κατάθεση του ποσού της χορηγίας σας στον λογαριασμό της ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr που  θα  βρείτε  παρακάτω, ώστε  εμείς  πλέον  να φορτώσουμε στην καμπάνια εκ μέρους σας συνολικά το αντίστοιχο που θα συγκεντρωθεί, λίγο πριν τη λήξη της καμπάνιας:

Τράπεζα Πειραιώς
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Sarantaporo.gr
Λογαριασμός: 6730126146639                                                                  
ΙΒΑΝ Απεικόνιση: GR22 0171 7300 0067 3012 6146 639

Ως αιτιολογία  της  κατάθεσης παρακαλώ  αναφέρετε  το ονοματεπώνυμο  σας + το ΑΦΜ σας + τη λέξη goteo.  Επίσης αποστείλετέ μας  σε ένα email τα πλήρη στοιχεία σας και τον τρόπο επικοινωνίας  μαζί  σας (Ονοματεπώνυμο,  ΑΦΜ,  Διεύθυνση, Τηλέφωνο, κτλ) ώστε να εκδώσουμε το αντίστοιχο παραστατικό και να σας το αποστείλουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της καμπάνιας


Promo Trailer Καμπάνιας

Οργανισμοί που μας υποστηρίζουν