ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, Ταβέρνα "Ο Θρόνος", Πύθιο Ελασσόνας, ώρα 20:30

Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr προσκαλεί τα μέλη/κομβούχους της κοινότητάς του με τους οικείους τους, φίλους, αλλά και νέους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κοινότητα του Ασύρματου Κοινοτικού Δικτύου Sarantaporo.gr, σε μια κοινωνική εκδήλωση επανένωσης της κοινότητάς μας, αφήνοντας πίσω τη δύσκολη για όλους προηγούμενη περίοδο της πανδημίας, η οποία μας κράτησε σε απόσταση για σχεδόν 3 χρόνια.

Στην εκδήλωσή μας, όπως και στις προηγούμενες που είχαμε διοργανώσει, θα συζητήσουμε μεταξύ μας, θα μοιραστούμε τα νέα της κοινότητάς μας, θα γιορτάσουμε την πρόσφατη βράβευσή μας από τον παγκόσμιο οργανισμό IEEE, θα ενημερώσουμε την κοινότητα για τα σχέδια αναβάθμισης του δικτύου μας το επόμενο διάστημα και φυσικά θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του οργανισμού ΙΕΕΕ με θέμα: Connecting The Unconnected Challenge, στην κατηγορία "Business Models Proof of Concept"! Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 226 διαγωνιζόμενοι από 43 χώρες. Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr ήταν ανάμεσα στους 27 που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και που τελικά βραβεύτηκε.

Μια νέα έκθεση που περιλαμβάνει 11 μελέτες περίπτωσης σε 10 χώρες αποδεικνύει ότι την σημασία των κοινοτικών δικτύων για την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Με αφορμή κυκλοφορία της έκθεσης διοργανώθηκε μια εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες δύο κοινοτικών δικτύων, του B4RN (Ηνωμένο Βασίλειο) και του Zenzeleni (Νότια Αφρική).

Σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, οι ΑΜΚΕ Homo Digitalis και Sarantaporo.gr υπέβαλλαν κοινές προτάσεις στην ανοιχτή διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η διαβούλευση αφορά στον καθορισμό της θέσης του Σημείου Τερματικού Δικτύου. Αν θέλετε να μάθετε γιατί είναι σημαντική η θέση του Σημείου Τερματικού Δικτύου για όλους τους χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικό άρθρο του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ). Στην ουσία, πρόκειται για την ελευθερία επιλογής router στην Ελλάδα.

Με την τοποθέτησή τους οι Homo Digitalis και Sarantaporo.gr τονίζουν ότι οι τελικοί χρήστες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τερματικό εξοπλισμό της επιλογής τους. Την ίδια θέση υποστηρίζουν ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ), η Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, καθώς και η ευρωπαϊκή οργάνωση FSFE με την υποβολή αντίστοιχων προτάσεων.

Η υποβολή προτάσεων είναι δυνατή μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου στις 15.00. Αν θέλετε να στηρίξετε την ελευθερία επιλογής router στην Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση της ΕΕΤΤ και να υποβάλλετε και εσείς τις προτάσεις σας.

Η Homo Digitalis και το Sarantaporo.gr έχουν αναπτύξει συνεργασία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο με στόχο να θέσουν τις βάσεις ώστε να καταπολεμηθεί ο ψηφιακός αποκλεισμός απομακρυσμένων περιοχών και κοινοτήτων της χώρας μας από το διαδίκτυο και τις ψηφιακές υπηρεσίες και παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες δικτύωσης, καθώς και την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00-20:00, ο Βασίλης Χρυσός από το Aσύρματο Kοινοτικό Δίκτυο Sarantaporo.gr και ο Στέφανος Βιτωράτος από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Homo Digitalis είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, με την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων πολιτών.

Οργανισμοί που μας υποστηρίζουν