Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, σε μία από κοινού συλλογική προσπάθεια μεταξύ των μελών, αισθάνεται την υποχρέωση να επικοινωνήσει τις δραστηριότητες που οργάνωσε ή συμμετείχε ο Σύλλογος κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ

«ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ»

Καλλισθένους 3, Λάρισα

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ 2010

Λάρισα, 2 Ιανουαρίου 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών σας εύχεται το 2011 να είναι μία χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Ας ευχηθούμε προσωπική και οικογενειακή υγεία σε όλους και η νέα χρονιά να χαρίσει δύναμη, με πίστη και ελπίδα για το μέλλον !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σε μία από κοινού συλλογική προσπάθεια μεταξύ των μελών, αισθάνεται την υποχρέωση να επικοινωνήσει και να σας ενημερώσει, μέσω της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr, για τις δραστηριότητες που οργάνωσε ή συμμετείχε ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας προγραμματίσαμε, πραγματοποιήσαμε και συμμετείχαμε στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Ετήσιος χορός μελών του Συλλόγου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στις 19 Μαρτίου.

  • Εκδρομή στα οχυρά Ρούπελ

Εκδρομή των μελών του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στα οχυρά Ρούπελ, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης των φιλικών μας σχέσεων.

  • Δενδροφύτευση στο Μοναστήρι

Δενδροφύτευση στον αύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Κοίμησης Θεοτόκου Σαρανταπόρου με εθελοντική συμμετοχή , στις 27 Ιουνίου. Η πράξη μας αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την  εθελοντική προσφορά των μελών, αλλά και όλων των συγχωριανών, στην ανάπτυξη του χωριού, η προθυμία και η προσφορά  των οποίων ήταν άμεση και με κάθε τρόπο.

  • Συμμετοχή σε συναντήσεις συνεργασίας των Συλλόγων του Σαρανταπόρου

Συμμετοχή στις κοινές συναντήσεις των ΣΑΣ, ΕΕΣΣ, ΑΟΣ, ΤΟΣΥΝ και Ομάδας του Sarantaporo.gr, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιουλίου, 11 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη συνεργασία πάνω σε θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και προτάσεων ανάδειξης και ανάπτυξης του χωριού.

  • Λειτουργία του γραφείου του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών στη Λάρισα

Η υλοποίηση αυτού του στόχου, της λειτουργίας του γραφείου του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών στο Αβέρωφ στη Λάρισα, ήταν μια επίπονη προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά παράλληλα και επιθυμία των μελών, να πετύχουμε και να εξασφαλίσουμε την λειτουργία της αίθουσας, η οποία από τον Νοέμβριο φιλοξενεί τα μέλη, τις οικογένειές τους αλλά και τους φίλους μας, με γνώμονα την ενεργό συμμετοχή όλων.

  • Τοποθέτηση ιστορικού μνημείου πεσόντων στη θέση Μελίσσι

Συνέχιση του έργου ολοκλήρωσης του μνημείου πεσόντων στη θέση Μελίσσι. Το Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών ελπίζει σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο, με τη συμμετοχή και προσφορά εθελοντών, το οποίο αποτελεί επιθυμία ετών και φόρο τιμής εις μνήμην των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς συγχωριανών.

  • Συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του χωριού

Μέλη του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών συμμετείχαν σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του χωριού και συγκεκριμένα στον εορτασμό της Αποκριάς στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 16 Φεβρουαρίου, στον εορτασμό στο Μοναστήρι στις 11 Απριλίου, στον καλλωπισμό των παρτεριών στην κεντρική πλατεία με εθελοντική συμμετοχή και προσφορά γυναικών ενόψη του πανηγυριού και εν συνεχεία στον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου, στην 1η Έκθεση-Διαγωνισμό Φωτογραφίας Σαρανταπόρου που διοργανώθηκε στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου, καθώς και στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης στη θέση “Παλιμανάστερο” στις 15 Αυγούστου.

Οργανισμοί που μας υποστηρίζουν