Η συγκυρία της πανδημίας έχει φέρει στο προσκήνιο με τους πιο δραματικούς όρους την αναγκαιότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, για όλους τους κατοίκους, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε μαθητές. Στην κοινότητα του Ασύρματου Κοινοτικού Δικτύου Sarantaporo.gr θεωρούμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο ανθρώπινο δικαίωμα και αγωνιζόμαστε καθημερινά για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, που επιτρέπουν σε όλους τους κατοίκους 11 χωριών του Δήμου Ελασσόνας, όπου δραστηριοποιούμαστε, να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δύο μαθήτριες από το χωριό Καρυά Ελασσόνας, οι οποίες μετακινούνται στο κοντινό χωριό Φλάμπουρο Ελασσόνας για να χρησιμοποιήσουν το Ασύρματο Κοινοτικό Δίκτυο Sarantaporo.gr για την τηλεκπαίδευσή τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μας στέλνουν επιστολή, καταγράφοντας την εμπειρία τους.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή τους:

Αγαπητή ομάδα του δικτύου,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ αλλά και να σας ευχαριστήσω ταυτόχρονα για την υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει με το ασύρματο δίκτυο και συγκεκριμένα στο χωριό Φλάμπουρο.

Ονομάζομαι Δάσσιου Σταυρούλα. Είμαι μαθήτρια της Α΄ Λυκείου και πηγαίνω στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, αν και είμαι κάτοικος Καρυάς Ολύμπου.

Φυσικά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, έχουμε πέσει όλοι στην ανάγκη του διαδικτύου και όχι απλά να περνάμε την ώρα μας, αλλά να περνάμε όλες τις ώρες μας μπροστά σε έναν υπολογιστή, ώστε να κάνουμε τα μαθήματά μας, είτε για το σχολείο, είτε για τα φροντιστήρια μας. Βέβαια κανείς δε μας ρώτησε αν έχουμε τη δυνατότητα για internet και για υπολογιστές και πως θα τα καταφέρουμε, αλλά αυτό παραβλέπεται δεν νοιάζει κάποιον. Ο καθένας πρέπει να κάνει για τον εαυτό του. Στην ουσία όλοι μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ, εργαζόμαστε πάνω από τον υπολογιστή με πολλές δυσκολίες καθημερινά δυστυχώς. Άλλες φορές έχουμε σήμα, άλλες όχι. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση και σίγουρα δύσκολη.

Προσωπικά στο χωριό μου δυσκολεύομαι λόγω έλλειψης και υπολογιστή αλλά και καλού δικτύου … ότι κάνω το κάνω από το κινητό μου. Για τον λόγο αυτό καταλήγω να φεύγω από το σπίτι μου και να πηγαίνω να μένω στο χωριό της μητέρας μου, στο Φλάμπουρο Ελασσόνας. Τον περισσότερο καιρό βρίσκομαι εκεί και κάνω τα μαθήματα μου μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του Ασύρματου Κοινοτικού Δικτύου Σαρανταπόρου (Sarantaporo.gr), το οποίο είναι πολύ αξιόπιστο, γρήγορο και το σημαντικότερο απεριόριστο. Έχει την ικανότητα να παρέχει πρόσβαση σε πολλά άτομα ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα, κι αυτό το λέω - και το τονίζω από προσωπική εμπειρία - γιατί μαζί με εμένα κάνει την ίδια ώρα μαθήματα και η μικρότερη αδελφή μου Χριστίνα, η οποία πηγαίνει τρίτη τάξη δημοτικού και εκτός του σχολείου έχει κι εκείνη διάφορες άλλες δραστηριότητες μέσω internet.

Δεν χάνουμε εύκολα μάθημα και κάνουμε όπως πρέπει τις εργασίες μας. Μας έχει βοηθήσει το δίκτυο πάρα πολύ. Αυτό φυσικά γίνεται χάρη στον θείο μου Παπακυριακο Βασίλη (μόνιμος κάτοικος Φλάμπουρου και εθελοντής του δικτύου) ο οποίος έχει συνεργαστεί άψογα, αλλά και έχει εργαστεί σκληρά με την ομάδα του Sarantaporo.gr για να γίνει κάτι τόσο καλό, απαραίτητο και ταυτόχρονα σημαντικό για το χωριό. Μακάρι όλα τα υπόλοιπα χωριά να κάνανε το ίδιο, ώστε να υπάρχει ευκολία και εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων γενικά.

Εύχομαι η ομάδα σας να συνεχίσει πιο δυναμικά και να καταφέρει ακόμα περισσότερα.

Με εκτίμηση,

Σταυρούλα και Χριστίνα Δάσσιου

Επίσης, ο κ. Δημήτρης Μπαλούκας, γονέας από το χωριό Πύθιο Ελασσόνας, μας στέλνει τις ευχαριστίες του για τη λειτουργία του Ασύρματου Κοινοτικού Δικτύου Sarantaporo.gr στο χωριό του με το παρακάτω μήνυμα και μια φωτογραφία του γιου του σε σύνδεση με το ασύρματο δίκτυό μας:

Με την πολύτιμη και ταχύτατη πρόσβαση μέσω του (ασύρματου κοινοτικού δικτύου) Sarantaporo.gr κάνουμε καθημερινά την τηλεκπαίδευση χωρίς διακοπές και προβλήματα σύνδεσης.

20210106 mpaloukas

Επιστολές όπως αυτές που μας στέλνουν σήμερα, μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά μας και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε έμπρακτα το δικαίωμα όλων μας για πρόσβαση στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, στη γνώση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Θέλετε να βοηθήσετε;

Αν επιθυμείτε να στηρίξετε τη δουλειά μας μπορείτε να μας ενισχύσετε με μια χρηματική δωρεά ή προσφέροντας εξοπλισμό και εθελοντική εργασία στην ομάδα μας. Οι ανάγκες μας σε εξοπλισμό την τρέχουσα περίοδο αφορούν σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (routers, APs, servers) και υπολογιστές ή smartphone σε λειτουργική κατάσταση για τους μαθητές της περιοχής μας.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να κάνετε μια χρηματική δωρεά στον οργανισμό μας μέσω κατάθεσης σε τράπεζα ή χρησιμοποιήστε το παρακάτω PayPal κουμπί. Για προσφορές εξοπλισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διαβάστε επίσης:

Οργανισμοί που μας υποστηρίζουν