Είστε εδώ

Ένα κλικ…και εγένετο Sarantaporo.gr!

Ο χώρος, ο χρόνος και το πνεύμα αποτελούν τις συνιστώσες δράσης του ανθρώπινου βίου που, σαν νερό που κυλάει, αλλάζουν διαρκώς τη μορφή, την αίσθηση και την ερμηνεία για τα όσα απλά ή πολύπλοκα αποτελούν τον κόσμο.

Καθένας ερμηνεύει το χώρο, αντιλαμβάνεται το χρόνο και αναπτύσσει το πνεύμα με καθαρά προσωπικό τρόπο. Η συνομιλία και η επικοινωνία με το συνάνθρωπο είναι το όχημα για τη σύνθεση των προσωπικών εμπειριών και την πνευματική μετουσίωσή τους, σε συγκεκριμένο χώρο με το διάβα του χρόνου, σε κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά που αποτελούν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση των ανθρώπων ενός τόπου.

Ο χώρος, συνήθως συγκεκριμένος, εκεί που ζει και δραστηριοποιείται καθένας.

-Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε το τόπο μας, τον οποίο θεωρούμε τμηματικά δικό μας, δεδομένο και αστείρευτο;

-Μήπως υπάρχουν διαστάσεις του χώρου, που ορίζουμε σαν τόπο μας, που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα;

Ο χρόνος, ποτέ συγκεκριμένος-ποτέ διαθέσιμος, πάντα τρέχει με ή δίχως εμάς.

-Μπορούμε να εντοπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ρίζες μας σε παρελθόντα χρόνο ή να επηρεάσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;

-Μπορούμε να αντιληφθούμε τις στιγμές που επηρέασαν τις ζωές μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά και να οσφρανθούμε κρίσιμες στιγμές για το μέλλον πριν αποτελέσουν ιστορικά δεδομένα;

Το πνεύμα είναι η βαθύτερη ουσία και ταυτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης. Έκφραση-σιωπή, χαρά-λύπη, αγάπη-μίσος, συνεργασία-ατομισμός, πνεύμα και ύλη είναι όλα μέρος του εαυτού μας και της κοινωνίας μας.

-Πόσο αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε και διαμορφώνουμε όσα συμβαίνουν και αλλάζουν γύρω ή εντός μας;

-Ποιες πνευματικές αντιλήψεις, ποιες επιστημονικές γνώσεις και πρακτικές διαμορφώνουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και ποια η δική μας θέση και άποψη για την πορεία της ζωής τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο;

Ερωτήσεις και απορίες όπως οι παραπάνω ώθησαν μια ομάδα ανθρώπων με καταγωγή από το Σαραντάπορο Ελασσόνας, την επονομαζόμενη «Ομάδα Πυρήνας» ή “Coreteam”, να προσπαθήσουν να συλλέξουν και να προσφέρουν σε όλους, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία, τα έθιμα και τις πνευματικές και πολιτιστικές αναζητήσεις όπως αυτά διαμορφώθηκαν και υλοποιήθηκαν διαχρονικά από όσους έζησαν ή πέρασαν από τον ευρύτερο χώρο του Σαρανταπόρου, καθώς και τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες και εκδηλώσεις των Σαρανταποριτών και των Συλλόγων τους, με τη βοήθεια και συνεργασία των οποίων γίνεται η συλλογή του προς παρουσίαση υλικού.

Ταυτόχρονα προσπάθησαν να αναζητήσουν τρόπο για να διευρύνουν την έννοια του χώρου και του χρόνου όπου οι Σαρανταπορίτες, και όποιοι άλλοι επιθυμούν, εύκολα και ελευθέρα θα έχουν τη ευχέρεια:

-να μαθαίνουν τα νέα και να ενημερώνονται για τα τρέχοντα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος,

-να εκφράζουν τις σκέψεις τους, να συνομιλούν για όσα τους ενδιαφέρουν και να διαμορφώνουν άποψη,

-να οργανώνουν και να συμμετέχουν σε δράσεις για να βελτιώνουν τα καθημερινά τους βιώματα,

-να συναντούν τους φίλους τους.

Τι πιο εύκολο από το να μπορεί να κάνει κανείς όλα τα παραπάνω… με ένα κλικ!

Έτσι τέθηκε προς υλοποίηση το πλάνο της δημιουργίας και ανάπτυξης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr, την αρχική έκδοση της οποίας έχετε την χαρά να περιηγείστε. Στόχος της είναι η συνεχής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με νέα ενδιαφέροντα περιεχόμενα, καθώς και η ενσωμάτωση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε βάθος χρόνου. Βασικότερος όμως στόχος όλων είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με όσους το επιθυμούν, Σαρανταπορίτες ή μη, ώστε δίχως χωρικούς ή χρονικούς περιορισμούς και με θετικό πνεύμα να ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε, συμμετέχουμε για όσα κοινά αφορούν εμάς και το χωριό μας… με ένα κλικ!

 

Σαραντάπορο, 14 Αυγούστου 2010

  «Ομάδας Πυρήνας» ή “Coreteam”

                Sarantaporo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07