Είστε εδώ

Το «επίσημο πολεμικό ανακοινωθέν» της “Μάχης των Ασύρματων Δικτύων ν.5” ή “Wireless Battle of the Mesh v.5”

“Wireless Battle of the Mesh (WBM)” – Δηλαδή….τί;

Το WΒMv5 στην Ελλάδα…Αλήθεια;

WΒMv5-Warmup στo Σαραντάπορο…Σωωώπα!!!

Η εμπειρία του WΒMv5-Warmup [23-25 Μαρτίου 2012]

Η εμπειρία του WΒMv5 [26 Μαρτίου-1 Απριλίου 2012]

Οφέλη και υστερήσεις των WΒMv5 και WΒMv5-Warmup

 

Έχοντας περάσει 5 μήνες από την ολοκλήρωση της “Μάχης των Ασύρματων Δικτύων ν.5 / Wireless Battle of the Mesh v .5”, που έλαβε χώρα σε Σαραντάπορο και Αθήνα, φαίνεται πως έχει παρέλθει μια ικανή χρονική περίοδος για να μπορέσει κανείς να προσπαθήσει να περιγράψει, να κατανοήσει και να αναλύσει αυτήν την μοναδική διεθνή επιστημονική, ιδεολογική, πολιτιστική και κοινωνική συνεύρεση και με μια κάπως αντικειμενική προσέγγιση να μετρήσει τα οφέλη και τις υστερήσεις.

 

“Wireless Battle of the Mesh (WBM)” – Δηλαδή….τί;

Το Wireless Battle of the Mesh (WBM) αποτελεί ίσως μια μοναδική περίπτωση διοργάνωσης, όπου άνθρωποι από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, συναντιούνται, δοκιμάζουν και πειραματίζονται εξελίσσοντας πρωτόκολλα δρομολόγησης ασύρματων δικτύων όπως τα Babel, B.A.T.M.A.N., BMX, OLSR, 802.11s και Static Routing.   

Κατά βάση αποτελεί ένα τουρνουά τεχνολογίας με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα που προσελκύει «εραστές» των ασύρματων δικτύων, ενεργητικά μέλη δικτυακών κοινοτήτων ή όσους απλά ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες δικτύων mesh. 

Στόχος των WBM είναι η δημιουργία του  κατάλληλου πειραματικού υπόβαθρου για κάθε διαθέσιμο πρωτόκολλο δρομολόγησης mesh, μέσω κοινών διαδικασιών δοκιμών για τα διάφορα ασύρματα δίκτυα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται παραλλαγές εξοπλισμού και λογισμικού που βασίζονται στο OpenWRT BoardSupportPackage καθώς και λογισμικά πακέτα για την υλοποίηση του κάθε διαφορετικού πρωτοκόλλου. 

Επιπλέον τα WBM αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για την εξέλιξη των εργαλείων δοκιμών για τα πρωτόκολλα PHY/MAC ραδιοδικτύων.

Στους βασικούς υποστηρικτές και συνδιοργανωτές των WBM συγκαταλέγονται μεγάλες κοινότητες ελεύθερων δικτύων και ανοικτού λογισμκού από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως οι Freifunk.net (Γερμανία), Funkfeuer (Αυστρία), Fusolab (Ιταλία), Ninux.org (Ιταλία), HSBxl (Βέλγιο), /tmp/lab (Γαλλία), Guifi.net (Ισπανία).

Πριν το WBM επισκεφθεί τη χώρα μας, μετρούσε ήδη 9 εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης: 

- 11-12 Απρ 2009: BattleMesh v1 Παρίσι -Γαλλία (Paris-FR)
- 17-18 Οκτ 2009: BattleMesh v2 Βρυξέλλες-Βέλγιο (Brussels-BE)
- 26-28 Φεβ 2010: BattleMesh v2.7 Βρυξέλλες και Άσσελτ-Βέλγιο (Brussels & Hasselt-BE)
- 02-06 Ιουν 2010: BattleMesh v3 Μπρατσιάνο-Ιταλία (Bracciano-IT)
- 03-05 Σεπ 2010: BattleMesh v3.1416 Γάνδη-Βέλγιο (Ghent-BE)
- 11-14 Νοε 2010: BattleMesh v3.3 Γκόνταρβιλ-Βέλγιο (Godarville-BE)
- 16-20 Μαρ 2011: BattleMesh v4 Αγ.Βαρθολομαίος ντελ Γκράου-Ισπανία (Sant Bartomeu del Grau-ES)
- 10-14 Αυγ 2011: BattleMesh v4.01 Φίνοβουρτ-Γερμανία (Finowfurt C.C.Camp-DE)
- 07-09 Οκτ 2011: Babel workshop Βρυξέλλες-Βέλγιο (Brussels-BE)

Αρχή...

Το WΒMv5 στην Ελλάδα…Αλήθεια;

Ο Έλληνας, από τη φύση του μπασμένος σε ότι μεγάλο, ωραίο και «κόλπο», δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε τέτοια μεγάλα και ωραία «κόλπα». Πράγματι και στη χώρα μας υπάρχουν ενεργά μέλη  κοινοτήτων ελεύθερων δικτύων και ανοικτού λογισμικού, όπως του Hackerspace Ελλάδος, που ήδη από το φθινόπωρο του 2011 επικοινώνησαν με τους ευρωπαίους διοργανωτές και προώθησαν την ιδέα, καθώς και μέλη της Ένωσης Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (HEL.L.U.G.), της ελληνικής κοινότητας OpenWrt, του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών (AWMN) και της ομάδας Sarantaporo.gr, που συγκρότησαν την επιτροπή διοργάνωσης του WBMv5 στην Ελλάδα.

Σκοπός της επιτροπής διοργάνωσης ήταν ο προσδιορισμός του χρόνου, η εξεύρεση των χώρων διεξαγωγής και διαμονής, ο προγραμματισμός των διαφόρων εκδηλώσεων και η τακτοποίηση όλων των οργανωτικών λεπτομερειών, όπως η διερεύνηση τρόπων εξασφάλισης καλύτερων τιμών για τα έξοδα των συμμετεχόντων στη διοργάνωση.  

Σημαντική λεπτομέρεια που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι ο κάθε συμμετέχοντας στο WBM πληρώνει ο ίδιος τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και σίτισής του!

Κάπως έτσι, εν συντομία, οργανώθηκε και προγραμματίστηκε το WBMv5 στην Αθήνα και το ΕΜΠ για τις 26 Μαρτίου-1Απριλίου 2012.

Αρχή...

WΒMv5-Warmup στo Σαραντάπορο…Σωωώπα!!!

Χαρακτηριστικότατος του ελληνικού είδους, ο Σαρανταπορίτης, δεν θα μπορούσε να αφήσει μια τέτοια ευκαιρία απλά να τον προσπεράσει, πόσο μάλλον όταν τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί, μέσω της ομάδας Sarantaporo.gr, σε μεγάλης κλίμακας εθελοντικές επιχειρήσεις εγκατάστασης ελεύθερων ασύρματων δικτύων mesh στην ευρύτερη βόρεια περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Τα προσδοκώμενα οφέλη μιας επίσκεψης των καλύτερων διεθνώς προγραμματιστών και επιστημόνων-μηχανικών πρωτοκόλλων ασύρματων δικτύων στην περιοχή μας θα ήταν πολλαπλά:

 • απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα ασύρματων δικτύων κατευθείαν από τους δημιουργούς της.
 • εξωστρέφεια, σπάσιμο της απομόνωσης και προβολή της περιοχής σε διεθνές επίπεδο.
 • ανταλλαγή εμπειριών των τοπικών κοινωνιών με ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Έτσι εκπρόσωπος της ομάδας Sarantaporo.gr (σημ. και μέλος της επιτροπής διοργάνωσης του WBMv5) παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2011 τη σχετική πρόταση για 2-ήμερη επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Σαραντάπορο με προσφορά φιλοξενίας από τους κατοίκους του χωριού, η οποία και έγινε αποδεκτή, αφού φυσικά υπήρξε η υπόσχεση της ομάδας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ψήσιμο αμνού…το επονομαζόμενο και meshui! (τί μαθαίνει κανείς από τη συναναστροφή με ανθρώπους από την αλλοδαπή!)

Έτσι ξεκίνησε μια σοβαρή οργάνωση με τη συνεργασία της ομάδας Sarantaporo.gr, του Ε.Ε.Σ. Σαρανταπόρου, του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Σαρανταπόρου και των κατοίκων του χωριού για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των επισκεπτών: 

 • η προσφορά σπιτιών για φιλοξενία ξεπέρασε το αναμενόμενο με τη διαθεσιμότητα φιλοξενίας να ξεπερνά τα 50 άτομα! 
 • καταρτίστηκε το πρόγραμμα του 2-ημέρου και οργανώθηκαν οι διάφορες επισκέψεις σε συνεργασία και με συλλόγους από διπλανά χωριά.
 • προσδιορίστηκαν και προετοιμάστηκαν οι χώροι υποδοχής, εστίασης και εκδηλώσεων, είτε δημόσιοι όπως το Σχολείο και το Πνευματικό Κέντρο του χωριού, είτε ιδιωτικά καταστήματα.
 • οι νοικοκυρές προσφέρθηκαν να ετοιμάσουν αφιλοκερδώς πλήθος παραδοσιακών γεύσεων προς τέρψη των φιλοξενουμένων, βάση προγραμματισμένου μενού για όλες τις ημέρες φιλοξενίας!

Παράλληλα οι διοργανωτές απέστειλαν επιστολή, τόσο προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και προς το Δήμο Ελασσόνας, ζητώντας τους να καλύψουν το κόστος για την μεταφορά των επισκεπτών στη διαδρομή Αθήνα-Σαραντάπορο-Αθήνα. Η απάντηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ακόμη αναμένεται, ενώ ο Δήμος Ελασσόνας δεσμεύτηκε, με σχετική απόφαση του ΔΣ, να καλύψει τα 1300 από τα 1500 Ευρώ του κόστους της μεταφοράς και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό (δείτε το σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια).

Να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, 100 χρόνια μετά τη Μάχη του Σαρανταπόρου το 1912, το χωριό μας είναι έτοιμο για να αποτελέσει το πεδίο της εναρκτήριας Μάχης των Ασύρματων Δικτύων ν.5 ή WBMv5-Warmup στις 23-25 Μαρτίου 2012.

Αρχή...

Η εμπειρία του WΒMv5-Warmup [23-25 Μαρτίου 2012]

Παρασκευή 23 Μαρτίου

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος 17:00> Να μια παρέα Γερμανών: « Για το Battlemesh εδώ!.. Here for the Battlemesh! Willkommen! Please put your baggage in Goutzourelas Tours bus». Αφού μαζευτήκαμε όλοι ξεκινάμε για το 2ο σημείο συνάντησης.

Σταθμός Δ.Πλακεντίας 18:00> Περιμένουμε ακόμα τους Ισπανούς, έρχονται με το μετρό. Οι υπόλοιποι είμαστε εδώ, Καναδοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Σουηδοί και Έλληνες. Να, ήρθαν! «Μπήτε στο λεωφορείο. All in the Bus! Γιάννη ξεκινάμε...»

Θα έλεγε κανείς πως μετά από ώρες αεροπορικών ταξιδιών οι επιβάτες του λεωφορείου για το WBMv5-Warmup θα ήταν εξουθενωμένοι και θα ήθελαν να πάρουν έναν υπνάκο. Σίγουρα όχι οι Καναδοί πάντως! Στην 1η ώρα έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις και από τη 2η ώρα και μετά όλοι μοιάζουν σαν μια παρέα σχολικής εκδρομής.

Η ώρα περνά και τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά: «Πού βρίσκεστε;, Σε πόσα ώρα φτάνετε;». Αργά το βράδυ το ασκέρι του BattleMesh-warmup φτάνει στο Σαραντάπορο. Το δείπνο υποδοχής που έχει στηθεί από νωρίς στο Γιατάκι, με τοπικές ελαφριές γεύσεις, τοπικό κρασί και τσίπουρο, καταλήγει σε ελληνικό γλέντι και αποτελεί την απαρχή των ευχάριστων εκπλήξεων για τους φιλοξενούμενους αλλά και για τους ντόπιους. Χρειάζεται και ξεκούραση όμως. Ραντεβού το πρωί…

Σάββατο, 24 Μαρτίου 

Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου 08:00>

« - Εδώ, Πόπη, να βάλουμε το γάλα.»

« -  Κατερίνα, δίπλα το τσάι και, Σούλα, παραδίπλα τους χυμούς.»

« - Εντάξει, Αριστέα. Φωτεινή έφερες τις πίτες, το κέικ και τα γλυκά; Ωραία, ελπίζω να τους αρέσουν οι τηγανίτες και οι αυγοφέτες.. Α να! Έρχονται οι πρώτοι.»

« - Καλημέρα! Good morning! Buenos dias! Guten morgen!”

Μετά από ένα απολαυστικό πρωινό ακολούθησε το κυρίως γεύμα της ημέρας στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, που περιείχε:

 • παρουσίαση της Έκθεσης «Ειρήνη είναι…», με θέμα την ανθρώπινη πολυμορφία, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και σε ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία με τον κ. Ν.Στεργίου.
 • παρουσίαση σχετικά με την ιστοσελίδα Sarantaporo.gr και τα ασύρματα δίκτυα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή από την ομάδα Sarantaporo.gr,
 • παρουσίαση για τα οφέλη των ΕΛ/ΛΑΚ και για το πώς στήθηκε το AWMN στην Αθήνα από τον  Αλ. Κουλουμπή.

Τις παραπάνω εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Φ. Τζιόκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Αθ. Ζιώγας, ο Πρόεδρος ΑΕΝΟΛ κ. Θ. Μηνάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Σαρανταπόρου κ. Γ. Βαΐτσης, ενώ συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με το γνωστό δημοσιογράφο κ. Β. Μητρούσια, κάλυψε το γεγονός με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο της ΕΤ3.

Εν συνεχεία, ακολούθησε το μεσημεριανό στο Δημοτικό Σχολείο και ανοιχτό πάρτι στην πλατεία υπό τους ήχους Ελλήνων, Καναδών και Γάλλων DJ μέχρι το σούρουπο…άλλωστε η υπόλοιπη μέρα ήταν διαθέσιμη ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ τους στο Centro cafe, να περιηγηθούν στα αξιοθέατα του χωριού, να δροσιστούν στις πηγές, να περπατήσουν στο βουνό και να επισκεφτούν το Μοναστήρι της Παναγίας δίπλα στο ποτάμι.  

Φυσικά για το βράδυ είχε οργανωθεί επίσημο δείπνο στον Έλληνα, όπου τα παιδιά του χορευτικού του Ε.Ε.Σ. Σαρανταπόρου χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, καταχειροκροτούμενα από τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, στους οποίους ο ΕΕΣΣ πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.  Το ένα έφερε το άλλο, λίγο αν θέλετε το κρασί, λίγο το τσίπουρο, και δίχως πολλά το «ταβερνείο» μετατράπηκε σε club-ακι ολκής! Με τα φωτορυθμικά του, τους καπνούς του και τα λικνιζόμενα κορμιά πάνω στα τραπέζια….ΧΑΜΟΣ-VILLAGE CLUB!!!

Μετά δεν θυμάμαι τι έγινε… 

Κυριακή, 25 Μαρτίου 

Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου 10:00>

« - Ελάτε τα παιδιά αρχίζουν τα ποιήματα!»

Μια ξεχωριστή εμπειρία για πολλούς από τους ξένους επισκέπτες αποτέλεσε η παρακολούθηση της σχολικής εορτής για την  25η Μαρτίου και η απαγγελία ποιημάτων από τους μικρούς μαθητές. 

Και σιγά-σιγά ήρθε η ώρα της αναχώρησης από το Σαραντάπορο. Εκεί άρχισε να γίνεται σαφές τι άφησε πίσω του το WBMv5-Warmup, νέες φιλίες δημιουργήθηκαν και άνθρωποι θεωρητικά άσχετοι μεταξύ τους είχαν ενώσει τις πορείες των ζωών τους, ανταλλάσοντας ιδέες και αποκτώντας κοινές εμπειρίες, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους. Ανταλλαγές τηλεφώνων, e-mail, επικοινωνία στο internet…μάτια υγρά και χέρια που κουνάνε μαντήλια. Οι επισκέπτες ευχαριστούσαν τους οικοδεσπότες τους για την τόση ζεστή φιλοξενία και για το πόσο όμορφα πέρασαν σε αυτό το μικρό και πανέμορφο χωριό. Όλοι νιώθαμε πως έχουμε ζήσει τα πάντα μέσα σε 2 ημέρες! 

«- Καλό ταξίδι, Εις το επανειδείν»

Κοκκινοπηλός 13:00>

« - Βρε καλώς τα, τα παιδιά!»

Ίσως όμως τελικά δεν τα είχαμε ζήσει όλα, και καθώς το λεωφορείο πλησίαζε στον Κοκκινοπηλό μια ξεχωριστή εμπειρία περίμενε τους συνέδρους του WBMv5-Warmup, αυτή της εγκατάσταση ελεύθερου  ασύρματου δικτύου στα 1200μ υψόμετρο στη δυτική πλαγιά του Ολύμπου! Κάτι που όλοι το χάρηκαν όπως και τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκινοπηλού, που προσέφεραν σπιτικές πίτες και τσίπουρο στην πλατεία. Ακολούθησε γεύμα στο Παλέχανο στη Δολίχη και το απόγευμα ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Αθήνα για την κυρίως «μάχη των ασύρματων δικτύων».

Αρχή...

Η εμπειρία του WΒMv5 [26 Μαρτίου-1 Απριλίου 2012]

Τις πρώτες μέρες στην Αθήνα το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ανεπανάληπτες εμπειρίες και οι καταπληκτικές στιγμές του Warmup στο Σαρανταπορο. Όσοι δεν ήρθαν άρχισαν να καταλαβαίνουν τι έχασαν. Η ζωή όμως συνεχίστηκε και αφού οι απανταχού Battlemeshers εγκαταστάθηκαν στον ισόγειο χώρο του ιστορικού κτιρίου ΕΜΠ, ξεκίνησε η εγκατάσταση των ρούτερ προς δοκιμή, το στήσιμο των δοκιμαστικών δικτύων όπου θα γίνονταν οι δοκιμές των διαφορετικών πρωτοκόλλων και διαμορφώθηκε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων του συνεδρίου. Η συνολική εμπειρία ήταν καταπληκτική και το κέφι αμείωτο, ενώ οι τεχνολογικές καινοτομίες, η μια καλύτερη από την άλλη!

Οι λεπτομέρειες του συνεδρίου θα ήταν άσκοπο να παρουσιαστούν στο παρόν άρθρο, καθώς το πλήρες πρόγραμμα, και το υλικό των παρουσιάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων είναι άμεσα διαθέσιμα στα παρακάτω λινκ:

Ενώ στην παρακάτω διεύθυνση είναι διαθέσιμο όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τα WBMv5 & WBMv5-Warmup: http://download.battlemesh.org/WBMv5/ 

Αρχή...

Οφέλη και υστερήσεις των WΒMv5 και WΒMv5-Warmup

Αναμφισβήτητα τα οφέλη της διοργάνωσης των WΒMv5 και WΒMv5-Warmup, σε Αθήνα και Σαραντάπορο, ήταν πολλαπλάσια των υστερήσεων. 

Όσον αφορά τη συνολική διοργάνωση, για τους Έλληνες που ασχολούνται με τα ασύρματα δίκτυα και πρωτόκολλα, ήταν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να γνωριστούν με συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο και να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες, απορίες και ιδέες. 

Για τους ξένους επισκέπτες ήταν μια ευκαιρία να επισκεφθούν μια πόλη με μεγάλη ιστορία και με πολυάριθμες τουριστικές ατραξιόν, να γνωρίσουν κρυφές γωνιές με τη παρέα ελλήνων φίλων, ενώ η διοργάνωση υπήρξε ομολογουμένως πολύ καλά οργανωμένη, αφού ικανοποιήθηκαν πλήρως οι οργανωτικοί στόχοι και προϋποθέσεις που είχαν τεθεί, ενώ τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης του WΒMv5 αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο.

Υστέρηση μπορεί να θεωρηθεί η μικρή σχετικά συμμετοχή των ντόπιων κοινοτήτων ελεύθερων ασύρματων δικτύων και ανοικτού λογισμικού στη διοργάνωση της Αθήνας. 

Όσον αφορά τη διοργάνωση του WΒMv5-Warmup τα διάφορα σχόλια των επισκεπτών υπήρξαν ιδιαίτερα θερμά, ενώ πολλοί έχουν δηλώσει πως θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν ξανά το Σαραντάπορο, όπου έζησαν 2 υπέροχες μέρες, παρέα με υπέροχους ανθρώπους.

Για την τοπική κοινωνία του Σαρανταπόρου υπήρξε μια αποκάλυψη για το τι μπορούν να καταφέρουν οι απλοί άνθρωποι όταν συνεργάζονται και δουλεύουν ομαδικά, όταν υπάρχει ένας στόχος κοινός και με οφέλη για όλους. Για 2 μέρες οι Σαρανταπορίτες αισθάνθηκαν πως ζούσαν στο κέντρο της Ευρώπης. Βίωσαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, τα οποία άδραξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέους φίλους που ζούνε σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Μια έμμεση άρση της απομόνωσης που αποτελεί την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας.

Βέβαια η διοργάνωση ανέδειξε και τις υστερήσεις των υποδομών του Σαρανταπόρου, όπως η έλλειψη ξενώνα και το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης με τις εκτεταμένες διακοπές. Το σημαντικότερο όμως ζήτημα ήταν η αποτυχής αναζήτηση για την εξεύρεση διανυκτερεύοντος φαρμακείου στην πόλη της Ελασσόνας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 25 Μαρτίου 2012, γεγονός απαράδεκτο για το οποίο εφιστούμε την προσοχή του υπεύθυνου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των τοπικών αρχών.

Τέλος η ομάδα του Sarantaporo.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους του Σαρανταπόρου, τον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σαρανταπόρου και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σαρανταπόρου οι οποίοι από την αρχή αγκάλιασαν την ιδέα της διεξαγωγής του BattleMeshV5 Warmup στο Σαραντάπορο και βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις και όλη τους την αγάπη ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί με τόση μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα ο θετικός αντίκτυπος υπήρξε τόσο έντονος, ώστε το Warmup, που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στο χωριό μας, θα καθιερωθεί ως μόνιμη εκδήλωση της διοργάνωσης WBM, αποτελώντας μια παρακαταθήκη της κοινότητας Σαρανταπόρου προς τον υπόλοιπο κόσμο και τους εαυτούς μας, για το τι μπορούν να καταφέρουν μια χούφτα άνθρωποι συνεργαζόμενοι για έναν κοινό στόχο, για μια κοινή ιδέα!  

Συνέχισε, Σαραντάπορο… το ταξίδι…για το όνειρο…

Αρχή...

             Ομάδα Sarantaporo.gr

Σχόλια

Μπράβο σας, ρε παιδιά, για το κατόρθωμά σας να αναδείξετε τη σπουδαιότητα της ομαδικής δουλειάς και της συναργασίας, ιδιαίτερα στη χώρα που οι περισσότεροι κοιτάνε μόνο τον κ*λο τους.

Καλή συνέχεια!

Προσθήκη νέου σχολίου

Filtered HTML

 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07