Είστε εδώ

Πιλοτική λειτουργία Ασύρματων Δικτύων Ελεύθερης Πρόσβασης σε Φλάμπουρο και Γεράνεια ενώ έπεται η Γιαννωτά

 

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr προχώρησε τη δράση της για την δημιουργία ασύρματων δικτύων ελεύθερης πρόσβασης και στα γειτονικά χωριά Φλάμπουρο και Γεράνεια στα πλαίσια της δράσης open-wifi της ΕΕΛ/ΛΑΚ, η οποία προμήθευσε μέρος του απαραίτητου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η εγκατάσταση και λειτουργία των ασύρματων δικτύων στα χωριά Φλάμπουρο και Γεράνεια πραγματοποιήθηκε 2 και 3 Ιουνίου 2012 αντίστοιχα.

  • Φλάμπουρο Ελασσόνας

Η πρόταση για το Φλάμπουρο προέβλεπε 10 ρούτερ τα οποία παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης του Φλάμπουρου flampouro-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, ανήμερα στο πανηγύρι, με την ενεργοποίηση των πρώτων 9 ρούτερ (το 10 είναι έτοιμο προς εγκατάσταση σε όποιο σημείο παρουσιαστεί κενό κάλυψης), με τη συνεργασία του ΜΕΣ Φλάμπουρου και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr.

  • Γεράνεια Ελασσόνας

Η πρόταση για τη Γεράνεια προέβλεπε 10 ρούτερ από τα οποία παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης της Γεράνειας gerania-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 με την ενεργοποίηση και των 10 ρούτερ, με τη συνεργασία του ΜΕΣ Γεράνειας και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr. 

 

Για το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία δικτύου στη Γιαννωτά, που αποτελέσει και το τελευταίο χωριό της περιοχής για το οποίο έχει προγραμματιστεί εγκατάσταση ασύρματου δίκτυου από την ομάδα Sarantaporo.gr:

  • Η πρόταση για την Γιαννωτά, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γιαννωτάς " Ο Νικοτσάρας", προέβλεπε 10 ρούτερ, τα οποία και παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Η παραμετροποίηση και προρύθμιση των ασύρματων δρομολογητών έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία αναμένεται εντός του καλοκαιριού και εφόσον επιλυθεί το τεχνικό ζήτημα της διασύνδεσης.

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της τόσο προς την ΕΕΛ/ΛΑΚ για την παραχώρηση των δρομολογητών, όσο και προς τα μέλη των τοπικών συλλόγων και ιδιαίτερα τους Μπάμπη Εγγλέζο (ΕΕΛ/ΛΑΚ), Γιάννη Αλεξίου (ΜΕΣ Φλάμπουρου) και Γιάννη Πάσχο (ΜΕΣ Γιαννωτάς) για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των ασύρματων δικτύων.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07