Είστε εδώ

Καταστροφή και λεηλασία του διατηρητέου παλιού ναού της Παναγίας στο Παλιμανάστερο

Όταν κοιτά κανείς την είσοδο του διατηρητέου παλιού ναού της Παναγίας στο Παλιμανάστερο τίποτα δεν προμηνύει την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει το εσωτερικό του και η πίσω πλευρά του.

Τοίχος μισογκρεμισμένος, εσωτερικός διάκοσμος λεηλατημένος και τα περισσότερα ιερά κειμήλια και εικόνες άφαντα, δίχως κανείς να υποψιαστεί τίποτα.

Οι σοβαρές ζημιές στην τοιχοποιία της πίσω πλευράς εγκυμονούν κινδύνους για την στατικότητα του ναού και την ασφάλεια των επισκεπτών.

 

Μια κατάσταση που σοκάρει τον επισκέπτη και στεναχωρεί αφάνταστα όλους τους Σαρανταπορίτες
 
Κανείς δεν γνωρίζει το πότε ακριβώς συνέβησαν η καταστροφή και οι λεηλασίες, ούτε και ποιοι ευθύνονται για αυτές. Πιθανές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα ανέμενε κανείς από κάποια αστυνομική έρευνα, η οποία είναι αμφίβολο αν έχει διενεργηθεί, ενώ πιθανά να μην έχουν καν λάβει γνώση οι αστυνομικές αρχές.
 

 

Οι Σαρανταπορίτες κάνουν έκκληση προς τις τοπικές αρχές, όπως:
  - η Τοπική Κοινότητα Σαρανταπόρου
  - ο Δήμος Ελασσόνας
  - η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας
  - η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας
να ευαισθητοποιηθούν για τη διερεύνηση του σοβαρού αυτού ζητήματος και να περισώσουν ότι μπορούν από αυτό το ιστορικό και διατηρητέο μνημείο του χωριού μας.

Σχόλια

......Μια κατάσταση που σοκάρει τον επισκέπτη και στεναχωρεί αφάνταστα όλους τους Σαρανταπορίτες.......

ΓΙΑΤΙ, ΗΡΘΑΝ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΕΦΟΡΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ?? ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΩΘΗΚΕ?? ΑΠΟ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ?? ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΕΡΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!!!

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07