Είστε εδώ

Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών (Σ.Α.Σ.) «ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ»

Επικοινωνία: SAS@sarantaporo.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Σαρανταποριτών (Σ.Α.Σ) ιδρύθηκε από σαράντα (40) ιδρυτικά μέλη την 1η Φεβρουαρίου του έτους 1981, το δε καταστατικό του αναγνωρίσθηκε και καταχωρήθηκε από το πρωτοδικείο Λάρισας στο βιβλίο σωματείων με αριθμό μητρώο 859/1981. Έδρα έχει την πόλη της Λάρισας στην οποία κατοικούν, δραστηριοποιούνται, αναπτύσσονται και καταξιώνονται επαγγελματικά και κοινωνικά τα μέλη των περισσότερων οικογενειών του χωριού.

 

ΣΤΟΧΟΙ

Σκοποί και στόχοι του Συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό είναι:

 1. Η δημιουργία και ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των ενεργών μελών και των συγχωριανών που ζουν εντός και εκτός της Ελλάδος.
 2. Η διατήρηση, ανάδειξη και προβολή των εθίμων και της παράδοσης και η κληροδότηση τους σε νεότερες γενιές.
 3. Η συμβολή και προσφορά κοινωνικού έργου προς όφελoς πάντα των κατοίκων του χωριού αλλά και όλων των συγχωριανών που ζουν εκτός της πατρίδας με πνεύμα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς.
 4. Η συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους αλλά και με κάθε ομάδα πρωτοβουλίας και εθελοντισμού για μια από κοινού προσπάθεια γενικότερης προώθησης και υποστήριξης των συμφερόντων του χωριού.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 1ης Φεβρουαρίου 2015 και η θητεία του οποίου είναι για δύο χρόνια, αποτελούν οι:

 • Ντάλλας Ιωάννης του Αθανασίου, Πρόεδρος
 • Γκαλίτσιος Γεώργιος του Μενελάου, Αντιπρόεδρος
 • Κλεισιάρης Αθανάσιος του Φωτίου, Γενικός Γραμματέας
 • Σιδέρης Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Ταμίας
 • Ντάλλας Δημήτριος του Αθανασίου, Κοσμήτορας
 • Γιανδικίδης Σταύρος του Βασιλείου, Μέλος
 • Γκουντρουμπής Δημήτριος του Θωμά, Μέλος

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Με βάση τις αρχές και τους σκοπούς του καταστατικού, το Διοικητικό Συμβούλιο, υλοποιώντας έναν από τους στόχους, που σκοπό έχουν την σύσφιξη των Κοινωνικών Σχέσεων μεταξύ των μελών, πραγματοποίησε με επιτυχία τον ετήσιο χορό στη Λάρισα όπου τα μέλη και οί συγχωριανοί πρόθυμα συμμετείχαν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το χορευτικό γυναικών Λάρισας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Η πράξη αυτή αποτελεί το πρώτο σταθερό βήμα της επανεργοποίησης και δραστηριότητας του Συλλόγου με την συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή των μελλών.

 

         

             

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07