Είστε εδώ

Με προβλήματα άρχισε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους γονείς των «καταργηθέντων» σχολείων σε Λυκούδι, Μηλέα και Άζωρο.

Η νέα σχολική χρονιά δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους μαθητές και τους γονείς των «καταργηθέντων» σχολείων, το Γυμνάσιο Λυκουδίου και τα Δημοτικά Σχολεία Μηλέας και Αζώρου, όπως περιγράφεται και στις παρακάτω ανακοινώσεις των Συλλόγων και των Εκπροσώπων Γονέων:

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ   ΓΟΝΕΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΤΟΥ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΝΤΟΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ

Η νέα σχολική χρονιά δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο:

 Όσα από τα  παιδιά του καταργηθέντος Γυμνασίου Λυκουδίου  επέλεξαν να γραφτούν στο Γυμνάσιο Καλλιθέας βίωσαν τη μετακίνηση στο  νέο Καλλικρατικό σχολικό χάρτη της περιοχής μας σε όλο της το μεγαλείο.

Μέχρι το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, είχαμε  διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Δήμου  ότι  η μεταφορά έχει προβλεφτεί.

Σήμερα το πρωί 12 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά μας εγκαταλείφτηκαν  στη στάση «καρμανιόλα»  του Ελευθεροχωρίου  και εκεί περίμεναν αδίκως να έρθουν τα ταξί που υποτίθεται ότι θα τα πήγαιναν στο σχολείο της Καλλιθέας  για τον αγιασμό. (Ελπίζουμε ότι δεν θα επικαλεστούν κάποιοι παιδαγωγικούς λόγους και γι’ αυτό!)

Τελικά μετά από 45 λεπτά και αφού όλοι πλέον δήλωναν αναρμόδιοι, κατέφθασαν γονείς και μετέφεραν τα παιδιά στην Καλλιθέα.

Σήμερα ξανά μας διαβεβαιώνουν ότι η μεταφορά θα γίνει αφού το νόμιμο είναι, όπως μας απάντησε σε σχετική ερώτηση η κ. Πράντζου, περιφερειάρχης εκπαίδευσης, τα παιδιά να πάνε στο κοντινότερο σχολείο της περιοχής τους.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΓΟΝΕΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΗΛΕΑΣ  ΚΑΙ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΟΝΕΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΑΖΩΡΟΥ

Σήμερα, 12  Σεπτεμβρίου 2011 και  ώρα  9.00πμ, στα «καταργηθέντα» δημοτικά σχολεία της Μηλέας και της Αζώρου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Παρόντες ήταν οι γονείς και τα παιδιά του δημοτικού από τη Μηλέα, τη Φαρμάκη, την Τσαπουρνιά και τη Γεράνεια.

Είχαμε δηλώσει σε κάθε ευκαιρία πως τα παιδιά μας δε θα μπουν στο λεωφορείο για το Λυκούδι γιατί θεωρούμε  πολύ επικίνδυνη αυτή τη μετακίνηση. Μας διαβεβαίωναν πως θα υπήρχε συνοδός  για να τα προσέχει.

Το λεωφορείο τελικά, πέρασε μεν αλλά:

  1. Δεν υπήρχε συνοδός.
  2. «Ξέχασε» να περάσει από την Τσαπουρνιά. 

Τα σχολεία μας έχουν κατάληψη επ’ αόριστον.

Να υπενθυμίσουμε τα λόγια της Υπουργού Παιδείας: «Δεν θα μετακινηθούν τα περισσότερα παιδιά εκεί όπου είναι τα λιγότερα».

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07