Είστε εδώ

Kατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Σαρανταπόρου λόγω υποβάθμισής του από 3-θέσιο σε 2-θέσιο

Σε επ΄αόριστον κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Σαρανταπόρου προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του μετά από τη γενική συνέλευση της 11 Δεκεμβρίου 2010, αντιδρώντας στην άτυπη υποβίβαση του σχολείο από τριθέσιο σε διθέσιο, όπως αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε:

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο  Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σαρανταπόρου, μετά από γενική συνέλευση την 11/12/2010,αποφάσισε  ομόφωνα την επ΄αόριστον συνέχιση της κατάληψης του δημοτικού σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας ξεκίνησε τη λειτουργία του κατά το τρέχον σχολικό έτος με τρεις εκπαιδευτικούς. Έπειτα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας  που αντιμετωπίζει ο ένας από τους τρεις, ζητήσαμε την αναπλήρωση της θέσης. Παρ΄όλες τις ενέργειες του συλλόγου μας, το πρόβλημα δε λύθηκε.

Την Τετάρτη 8/12/2010 προχωρήσαμε σε κατάληψη του σχολείου μας, έπειτα από τις παλινωδίες της διοίκησης, που υποβιβάζει άτυπα και στη μέση της σχολικής χρονιάς το σχολείο από τριθέσιο σε διθέσιο, με συνέπεια την όξυνση της κοινωνικής ανισότητας ανάμεσα στα παιδιά της ορεινής και απομακρυσμένης περιοχής της επαρχίας μας και της πόλης.

                                                                                  Το    Δ.Σ.

 

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται και η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Το «κείμενο εργασίας» που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Ανεργίας στον τύπο και στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, προτείνει μεταξύ άλλων και τη μεταφορά της αρμοδιότητας της λήψης αποφάσεων για την «ίδρυση, οργάνωση, προαγωγή, συγχώνευση, μεταφορά και μετατροπή των σχολικών μονάδων» στην περιφέρεια με την προφανή επιδίωξη να φορτώσει στους ελεγχόμενους περιφερειακούς διευθυντές το επαχθές έργο της συγχώνευσης, τον υποβιβασμό και την κατάργηση σχολικών μονάδων.

Μη χάνοντας χρόνο, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του κειμένου διαβούλευσης, το μετέτρεψε σε «διάταγμα». Αφού πρώτα υποβίβασε τα Λύκεια Λιβαδίου και Καλλιθέας σε Λυκειακές Τάξεις, σχεδιάζει όπως συζητιέται, υποβίβαση του Λυκείου Τσαριτσάνης, κατάργηση των Γυμνασίων Λυκουδίου και Ευαγγελισμού ενώ υποβαθμίζει σήμερα άτυπα και το τριθέσιο Δημοτικό σχολείο Σαρανταπόρου.

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών του Δήμου Ελασσόνας δηλώνει αλληλέγγυα στην απόφαση του Συλλόγου γονέων του Δημοτικού σχολείου Σαρανταπόρου για κατάληψη του σχολείου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας σε όσους διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου θυμιατίζοντας όλο αυτό το διάστημα την «νέα αρχιτεκτονική δομή της χώρας», την θέση μας για τον Καλλικράτη, που για την εξοικονόμηση πόρων κατ΄ εντολή της Τρόικα, αναδιανέμοντας την εξουσία, αντιστρατεύεται την ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους αμφισβητώντας έτσι το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες στον τόπο που ζουν κι εργάζονται.

Η  Ενωτική Κίνηση Πολιτών του Δήμου Ελασσόνας, προκαλεί όλους τους φορείς (πολιτικές και δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους και συνδικαλιστικά όργανα) να πάρουν δημόσια θέση ενάντια στην κατεδάφιση των κοινωνικών δομών.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας, αντί να βολοδέρνουν ανάμεσα στη σύγχυση και την απελπισία ψάχνοντας τον ένοχο της κρίσης στη διπλανή πόρτα, σε ενωτικούς αγώνες υπεράσπισης των πολύπαθων πλέον κοινωνικών αγαθών.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07