Είστε εδώ

Ο προϊστάμενος Α-βάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας επισκέφθηκε το υπό κατάληψη Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου

Ο προϊστάμενος Α'-βάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, κ. Αλεξανδρίδης, επισκέφθηκε το υπό κατάληψη Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 2010. Η συνάντηση δεν έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όπως περιγράφεται στο παρακάτω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου το πρωί, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Σαρανταπόρου και κάτοικοι του χωριού, βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για την άτυπη υποβίβαση του δημοτικού σχολείου από τριθέσιο σε διθέσιο.

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελασσόνας κ. Αλεξανδρίδης ήρθε συνοδευόμενος από συνδικαλιστή δάσκαλο, γραμματέα του συλλόγου δασκάλων Ελασσόνας, απαιτώντας την άνευ όρων λήξη της κατάληψης. Ο εν λόγω κύριος, μη αποκαλύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα ισχυρίστηκε ότι είναι εκπρόσωπος της εφημερίδας Έκδοση.

Ρωτάμε:

  • Τον κ. Βάλλα, εάν έστειλε τον κύριο ως εκπρόσωπο της εφημερίδας του.
  • Με ποιά ακριβώς αρμοδιότητα ήρθε ο κύριος να μας απειλήσει ότι θα φέρει εισαγγελέα και αστυνομία.
  • Τον έστειλαν οι δάσκαλοι της επαρχίας μας που εμείς πιστεύαμε ότι θα τους είχαμε δίπλα μας στον αγώνα μας ενάντια στους υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων της περιοχής μας;
  • Συμφωνεί ο σύλλογος δασκάλων Ελασσόνας με την άτυπη έστω κατάργηση του οργανικού κενού και την υποβίβαση έτσι του Δημοτικού σχολείου από τριθέσιο σε διθέσιο στη μέση της σχολικής χρονιάς με αφορμή το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του δασκάλου μας;
  • Οι ύβρεις και οι απειλές του κ. Αλεξανδρίδη εκφράζουν τη θέση της διοίκησης;

 

Καλούμε: Τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των δασκάλων να πάρουν δημόσια θέση, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, τους πολιτικούς και τοπικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας χωρίς να τους στερούμε το υπέρτατο αγαθό της μόρφωσης.

Έχουμε χρέος να κρατήσουμε τη οργανική θέση του δασκάλου μας που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

 

 

Σχετικό Δελτίο Τύπου συμπαράστασης εξέδωσε η περιφερειακή αυτοδιοικητική παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας»:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

«ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Tη συγχώνευση, υποβάθμιση και την κατάργηση των ολιγοθέσιων σχολείων, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας, μεταφέροντας συγχρόνως την τυπική απόφαση στην Περιφέρεια και στους περιφερειακούς διευθυντές. Οι παιδαγωγικοί λόγοι που αναφέρει το κείμενο του Υπουργείου είναι «φύλο συκής» που δεν μπορεί να καλύψει την υποταγή της Κυβέρνησης στην τρόικα και στα συνεχή μνημόνια που υπογράφει για εξοικονόμηση πόρων από τις κοινωνικές παροχές που έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους πολίτες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην Θεσσαλία με την ιδιαίτερη γεωγραφική κατανομή, αν δεν θέλουμε να υποβαθμισθούν ακόμη περισσότερο και να ερημώσουν τα απομακρυσμένα χωριά, θα πρέπει να στηρίξουμε κυρίως τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θέλουμε συγχρόνως να δηλώσουμε ότι καμιά εισήγηση της κεντρικής διοίκησης δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, αν δεν έχει την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και των αρμόδιων φορέων. Φαίνεται όμως ότι την λέξη «διαβούλευση» η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την αναφέρει συνεχώς ως άλλοθι της αντιδημοκρατικής της συμπεριφοράς.

Είναι προφανές ότι σε αυτή την μεταβατική περίοδο, από την κατάργηση των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και μέρους της κρατικής περιφερειακής διοίκησης, στην ουσιαστική λειτουργία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με την δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.

Ως παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», που σε όλη την προεκλογική περίοδο αναφέραμε ότι ο «Καλλικράτης» είναι εν μέρει ο δρόμος για να περάσει η Κυβέρνηση τις ρυθμίσεις του μνημονίου στην καθημερινή ζωή των πολιτών, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σαρανταπόρου, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία στην Ελασσόνα και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, για να μην καταργηθούν ή υποβαθμιστούν σχολικές μονάδες, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της Δημόσιας Παιδείας.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07