Είστε εδώ

Πιλοτική λειτουργία Ασύρματων Δικτύων Ελεύθερης Πρόσβασης σε Μικρό Ελευθεροχώρι, Λυκούδι και Κοκκινοπηλό ενώ έπονται Γιαννωτά, Φλάμπουρο και Γεράνεια

 

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr προχώρησε τη δράση της για την δημιουργία ασύρματων δικτύων ελεύθερης πρόσβασης και στα γειτονικά χωριά Μικρό Ελευθεροχώρι, Λυκούδι και Κοκκινοπηλό στα πλαίσια της δράσης open-wifi της ΕΕΛ/ΛΑΚ, η οποία προμήθευσε μέρος του απαραίτητου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Σε πρώτη φάση έγινε η εγκατάσταση και λειτουργία των ασύρματων δικτύων στα χωριά Μικρό Ελευθεροχώρι και Λυκούδι, 17 και 18 Μαρτίου 2012 αντίστοιχα, ενώ η εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου στον Κοκκινοπηλό πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2012 ως εκδήλωση του διεθνούς συνεδρίου "Battle of the Mesh v.5 - warmup", με τη συμμετοχή μερικών από τους κορυφαίους προγραμματιστές ανοικτού λογισμικού ασύρματων δικτύων στον κόσμο!

  • Μικρό Ελευθεροχώρι Ελασσόνας

Η πρόταση για το Μικρό Ελευθεροχώρι προέβλεπε 10 ρούτερ τα οποία παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης του Μικρού Ελευθεροχωρίου m.eleftherohori-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 με την ενεργοποίηση και των 10 ρούτερ, με τη συνεργασία του ΜΕΣ Μικρού Ελευθεροχωρίου και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr.

  • Λυκούδι Ελασσόνας

Η πρόταση για το Λυκούδι προέβλεπε 10 ρούτερ από τα οποία παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης του Λυκουδίου lykoudi-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 με την ενεργοποίηση των πρώτων 9 ρούτερ (το 10 είναι έτοιμο προς εγκατάσταση σε όποιο σημείο παρουσιαστεί κενό κάλυψης), με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκουδίου Ελασσόνας και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr. 

  • Κοκκινοπηλός Ελασσόνας

Η πρόταση για τον Κοκκινοπηλό προέβλεπε 6 ρούτερ τα οποία παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβαση του Κοκκινοπηλού kokkinopilos-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία την Κυριακή 25 Μαρτίου με την ενεργοποίηση και των 6 ρούτερ, με τη συνεργασία του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Αθηνών και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr. Η συκγεκριμένη εγκατάσταση αποτέλεσε μέρος του προγράμματος του διεθνούς συνεδρίου "Battle of the Mesh v5 - warmup" με τη συμμετοχή 35 επιστημόνων, προγραμματιστών ανοιχτού λογισμικού και μηχανικών ασύρματων δικτύων από όλον τον κόσμο.

 

Για το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία δικτύων στα χωριά Γιαννωτά, Φλάμπουρο και Γεράνεια:

  • Η πρόταση για την Γιαννωτά, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γιαννωτάς " Ο Νικοτσάρας", προέβλεπε 10 ρούτερ, τα οποία και παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Η παραμετροποίηση και προρύθμιση των ασύρματων δρομολογητών έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.
  • Η πρόταση για το Φλάμπουρο, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φλάμπουρου, προέβλεπε 10 ρούτερ, τα οποία και παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Η παραμετροποίηση και προρύθμιση των ασύρματων δρομολογητών έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.
  • Η πρόταση για τη Γεράνεια, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γεράνειας, προέβλεπε 10 ρούτερ. Το όλο έργο βρίσκεται στη φάση επίλυσης και διαχείρισης των τεχνικοοικονομικών δυσκολιών που ανέκυψαν από πλευράς του ΜΕΣ Γεράνειας, ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία εντός των καλοκαιρινών μηνών.

 

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της τόσο προς την ΕΕΛ/ΛΑΚ για την παραχώρηση των δρομολογητών, όσο και προς τα μέλη των τοπικών συλλόγων και ιδιαίτερα τους Μπάμπη Εγγλέζο (ΕΕΛ/ΛΑΚ), Δημήτρη Γραβάνη (ΜΕΣ Μικρού Ελευθεροχωρίου), Αλέξη Καραβαγγέλη (Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκουδίου Ελασσόνας), Βασίλη Γκόλτσιο & Κώστα Τριανταφύλλου (Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Αθηνών - ΜΕΣ Κοκκινοπηλού) για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των ασύρματων δικτύων.

Σχόλια

Μετέπειτα στόχος σας θα πρέπει να είναι η συνένωση τον δικτύων των χωριών σε ένα ενιαίο.....
Να παίζουμε κάνα LAN game (CounterStrike ! ) να βάζουμε διαγωνισμούς etc!

Αυτό είναι μόνη η αρχή. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα της περιοχής μας. Ήδη προετοιμάζουμε το επόμενο update αλλά και την ένωση των δικτύων που αναφέρεις στο σχόλιό σου.

Τεχνική ομάδα Sarantaporo.gr

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07