Είστε εδώ

Πιλοτική λειτουργία Ασύρματων Δικτύων Ελεύθερης Πρόσβασης σε Πύθιο, Δολίχη, Καλύβια, Μηλέα και Φαρμάκη ενώ έπονται Κοκκινόγη, Τσαπουρνιά και Κοκκινοπηλός

 

Μετά το Σαραντάπορο, η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr προχώρησε τη δράση της για την δημιουργία ασύρματων δικτύων ελεύθερης πρόσβασης και στα γειτονικά χωριά Πύθιο, Δολίχη, Καλύβια, Κοκκινοπηλό, Μηλέα, Φαρμάκη, Κοκκινόγη και Τσαπουρνιά. Αρχικά ήρθε σε συνεννόηση με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς και συλλόγους, εν συνεχεία προχώρησε στην εκπόνηση τεχνικής μελέτης και έπειτα, στα μέσα του φθινοπώρου του 2010, στην από κοινού κατάθεση προτάσεων δημιουργίας ασύρματων δικτύων ελεύθερης πρόσβασης στα πλαίσια της δράσης open-wifi της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την προμήθεια του απαραίτητου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Οι σχετικές προτάσεις εγκρίθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 και στις αρχές  Ιανουαρίου του 2011 παρελήφθη μέρος του εξοπλισμού. Τα επόμενα βήματα ήταν η παραμετροποίηση, η προρύθμιση, η εγκατάσταση των ασύρματων δρομολογητών (ρούτερ) και η πιλοτική λειτουργία των ασύρματων δικτύων.

Σε πρώτη φάση προγραμματίστηκε η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία των ασύρματων δικτύων στα χωριά Πύθιο, Δολίχη, Καλύβια, Μηλέα και Φαρμάκη.

  • Πύθιο Ελασσόνας

Η πρόταση για το Πύθιο προέβλεπε 10 ρούτερ τα οποία παρελήφθησαν όλα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης του Πυθίου pythio-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 με την ενεργοποίηση των πρώτων 3 ρούτερ, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η εγκατάσταση και των υπολοίπων 7 ρουτερ (10 ρούτερ συνολικά), με τη συνεργασία της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr. Λόγω μη διαθεσιμότητας υπηρεσίας ADSL στο Πύθιο το δίκτυο λειτουργεί μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ενώ μελλοντικά, όταν θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία ADSL, αναμένεται να τεθεί σε κανονική λειτουργία προσφέροντας ικανοποιητικές υπηρεσίες στους χρήστες του.

  • Δολίχη Ελασσόνας

Η πρόταση για τη Δολίχη προέβλεπε 12 ρούτερ από τα οποία παρελήφθησαν τα πρώτα 5 από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης της Δολίχης dolihi-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 με την ενεργοποίηση των πρώτων 5 ρούτερ (αναμένεται να παραληφθούν άλλα 7), με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης “Η Τριπολίτιδα” και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr. Λόγω μη διαθεσιμότητας υπηρεσίας ADSL στη Δολίχη το δίκτυο λειτουργεί μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ενώ μελλοντικά, όταν θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία ADSL, αναμένεται να τεθεί σε κανονική λειτουργία προσφέροντας ικανοποιητικές υπηρεσίες στους χρήστες του.

  • Καλύβια-Κοκκινοπηλός Ελασσόνας

Η πρόταση για τα Καλύβια και τον Κοκκινοπηλό προέβλεπε 20 ρούτερ για τα δυο χωριά, από τα οποία παρελήφθησαν τα πρώτα 8 από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβαση των Καλυβίων kalivia-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 με την ενεργοποίηση των πρώτων 8 ρούτερ, με τη συνεργασία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλυβιωτών-Κοκκινοπηλού “ΟΛΥΜΠΟΣ” και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr.

Με την μελλοντική παραλλαβή των υπόλοιπων 12 ρούτερ θα προγραμματιστεί και η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία του Ασύρματου Δικτύου Ελεύθερης Πρόσβασης του Κοκκινοπηλού.

  • Μηλέα-Φαρμάκη Ελασσόνας

Η πρόταση για τη Μηλέα και τη Φαρμάκη προέβλεπε 20 ρούτερ για τα δυο χωριά, από τα οποία παρελήφθησαν τα πρώτα 8 από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Το Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης της Μηλέας και της Φαρμάκης milea-sarantaporo.gr τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 με την ενεργοποίηση των πρώτων 2 ρούτερ στη Μηλέα και 1 ρούτερ στη Φαρμάκη, ενώ σταδιακά θα εγκατασταθούν και τα υπόλοιπα 5 (αναμένεται να παραληφθούν άλλα 12), με τη συνεργασία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μηλέας και της Ομάδας Ανάπτυξης και Διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr.

Σε δεύτερη φάση θα προγραμματιστεί η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία των ασύρματων δικτύων στα χωριά Τσαπουρνιά και Κοκκινόγη:

  • Η πρόταση για την Τσαπουρνιά,σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Τσαπουρνιάς, προέβλεπε 8 ρούτερ, τα οποία παρελήφθησαν όλα.
  • Η πρόταση για την Κοκκινόγη, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινόγης "Ο Αγιος Αντώνιος", προέβλεπε 12 ρούτερ, από τα οποία παρελήφθησαν τα πρώτα 5.

Η παραμετροποίηση και προρύθμιση των ασύρματων δρομολογητών έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ η εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία των ασύρματων δικτύων σε αυτά τα χωριά αναμένεται να υλοποιηθεί την άνοιξη.

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της τόσο προς την ΕΕΛ/ΛΑΚ για την παραχώρηση των δρομολογητών, όσο και προς τα μέλη των τοπικών συλλόγων και ιδιαίτερα τους Ραχήλ Μωϋσίδη & Άρτεμις Κατή (Τα Νέα του Ολύμπου-Πύθιο), Βαγγέλη Τσακνάκη (Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης), Κωνσταντίνα Καστανάρα & Δημήτρη Νταμπώση (ΜΕΣ Καλυβιωτών-Κοκκινοπηλού), Θεόδωρο Μηνά & Παναγιώτη Βαλιώτη (ΜΕΣ Μηλέας), Σταματία Γκρούμτσια (ΜΕΣ Κοκκινόγης) και Βαγγέλη Γκουντουβά (ΜΕΣ Τσαπουρνιάς) για τη άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των Ασύρματων Δικτύων.

Σχόλια

Συγχαρητήρια σε όλους, ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας!

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07