Είστε εδώ

14 Αυγούστου 2010 - Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του Ασύρματου Δικτύου Ελεύθερης Πρόσβασης Σαρανταπόρου

 

Το Ασύρματο  Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης Σαρανταπόρου τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010, με την εγκατάσταση 12 ασύρματων open-mesh router σε κεντρικά και κομβικά σημεία του οικισμού.

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr προχώρησε στην υλοποίηση του Ασύρματου Δικτύου Ελεύθερης Πρόσβασης Σαρανταπόρου, με τη συνεργασία των τοπικών συλλόγων Αθλητικός Όμιλος Σαρανταπόρου (Α.Ο.Σ), Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Συλλόγος Σαρανταπόρου (Ε.Ε.Σ.Σ.), Σύλογος Απανταχού Σαρανταποριτών (Σ.Α.Σ.), Τοπικό Συμβούλιο Νέων Σαρανταπόρου (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), συμμετέχοντας στη δράση "Open-wifi" για ανοιχτή ασύρματη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα αξιοποιώντας εργαλεία και πλατφόρμες Ανοιχτού Λογισμικού, της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Λόγω έλλειψης πρόσβασης σταθερής σύνδεσης ADSL, προς το παρόν λειτουργεί με ευρυζωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, την οποία χρηματοδοτούν η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr από κοινού με τους τοπικούς συλλόγους Α.Ο.Σ., Ε.Ε.Σ.Σ., Σ.Α.Σ. και ΤΟ.ΣΥ.Ν.. Αναμενόμενο είναι οι ταχύτητες σύνδεσης κατά την πιλοτική φάση λειτουργίας να μην είναι οι επιθυμητές, αλλά όταν το Ασύρματο Δίκτυο λειτουργήσει με την σχεδιασμένη τελική τοπολογία του (ADSL συνδέσεις, περισσότερα router) αναμένεται να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τους χρήστες του και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

περισσότερες λεπτομέρειες

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07