Είστε εδώ

Ασύρματο Wifi Δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Σαραντάπορο

Μια βασική ανάγκη, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, αποτελεί η γρήγορη και αξιόπιστη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η πρόσβαση στο διαδίκτυο στο Σαραντάπορο ήταν υποτυπώδης ή δαπανηρή.

 

Για το λόγο αυτό η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr προχώρησε, αρχικά, στην εκπόνηση  σχετικής τεχνικής μελέτης με στόχο την υλοποίηση σε βάθος χρόνου του Ασύρματου Wifi Δικτύου στο Σαραντάπορο, με το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα αξιόπιστο και γρήγορο τρόπο.

Ευτυχή συγκυρία υπήρξε η δράση "Open-wifi", για ανοιχτή ασύρματη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα αξιοποιώντας εργαλεία και πλατφόρμες Ανοιχτού Λογισμικού, της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr, με τη συνεργασία των τοπικών συλλόγων Αθλητικός Όμιλος Σαρανταπόρου (Α.Ο.Σ), Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Συλλόγος Σαρανταπόρου (Ε.Ε.Σ.Σ.), Σύλογος Απανταχού Σαρανταποριτών (Σ.Α.Σ.), Τοπικό Συμβούλιο Νέων Σαρανταπόρου (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), κατέθεσε αίτημα το Μάιο του 2010 για την παροχή 30 ασύρματων "open-mesh" router στην σχετική ιστοσελίδα της ΕΕΛ/ΛΑΚ, η οποία και το ενέκρινε, προσφέροντας σε πρώτη φάση 12 routers.

Εν συνεχεία η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr προμηθέυτηκε τον Ιούνιο τα πρώτα 12 routers και ακολούθησε η εγκατάστασή τους, τον Ιούλιο και τον Αυγουστο, σε επιλεγμένα σημεία βάσει της τεχνικής μελέτης.

 

Στις 14 Αυγούστου 2010, το Ασύρματο Wifi Δικτύο του Σαρανταπόρου, τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία (12 routers) μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ενώ από τα τέλη Σεπτεμβρίου λειτουργεί μέσω σταθερών συνδέσεων ADSL, που χρηματοδοτούν η Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr από κοινού με τους τοπικούς συλλόγους (Α.Ο.Σ., Ε.Ε.Σ.Σ., ΤΟ.ΣΥ.Ν., Σ.Α.Σ.) αλλά και μέσω συνδέσεων ιδιωτών. Τους επόμενους μήνες προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου με επιπλέον 18 router, ώστε να προσφέρει ικανοποιητική κάλυψη και γρήγορες ταχύτητες στο σύνολο των χώρων του οικισμού. Ήδη προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες στα κεντρικότερα σημεία του χωριού, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του, ενώ σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Θα θέλαμε σαν Ομάδα Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Sarantaporo.gr να ευχαριστήσουμε την ΕΕΛ/ΛΑΚ, τον Α.Ο.Σ., τον Ε.Ε.Σ.Σ., τον Σ.Α.Σ. και το ΤΟ.ΣΥ.Ν., με τη συμβολή και συνεργασία των οποίων κατέστη δυνατή η υλοποίηση του Ασύρματου Wifi Δικτύου  Ελεύθερης & Δωρεάν Πρόσβασης του Σαρανταπόρου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07