Είστε εδώ

Λιβάδι

Το Λιβάδι, πατρίδα και γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή του 1821 και Φιλικού Γεωργάκη Ολύμπιου, είναι κτισμένο στις πλαγιές του Όρους Τίταρος σε υψόμετρο 1160μ. και με θέα που νότια και δυτικά εκτείνεται μέχρι την Πίνδο, έχοντας βορειοανατολικά τα Πιέρια Όρη και την Πιερία, ανατολικά τον Όλυμπο και νοτιοδυτικά την Ελασσόνα, τα Καμβούνια, το Σαραντάπορο, το όρος Σάπκα και τα Σέρβια Κοζάνης. Διατηρεί την γραφικότητά του και τις παραδόσεις του που τις αντλεί από τη βλάχικη καταγωγή των κατοίκων του.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει στο Λιβαδι τα λιθόστρωτα δρομάκια, τον αιωνόβιο πλάτανο και τη βρύση με το κρυστάλλινο νερό στην πλατεία, να επισκεφθεί το σπίτι του Γεωργάκη Ολύμπιου που λειτουργεί ως μουσείο και να συναντήσει έναν πεταλωτή ή τσαγκάρη που ασκεί ακόμη την τέχνη του. Με 10.000 στρέμματα έκταση και περιτριγυρισμένη από άγριο παρθένο δάσος οξιάς, η Σάπκα μαγεύει τον επισκέπτη, χειμώνα καλοκαίρι.

Η απόσταση του Λιβαδίου από το Σαραντάπορο είναι περίπου 11 χιλιόμετρα σε ευθεία απόσταση και 29 χιλιόμετρα μέσω του οδικού δικτύου.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07