Είστε εδώ

Δραστηριότητες


Ορειβασία – Αναρρίχηση

Το ορεινό της ευρύτερης περιοχής του Σαρανταπόρου την καθιστά κατάλληλη κι ελκυστική για ορειβασία. Η παρουσία δε του Ολύμπου, με το έντονο ανάγλυφο, το απρόσιτο των υψηλών κορφών του και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, την φέρουν πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων κι Ελλήνων ορειβατών.

 

Πεζοπορία

Όλη η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, καθώς το έντονο ανάγλυφο σε συνδυασμό με τα δύο ποτάμια προσφέρουν όμορφες περιηγήσεις και συνεχείς εναλλαγές τοπίων.

 

Αιωροπτερισμός

Στον Όλυμπο, στην περιοχή του οικισμού Καλύβια, στη θέση Τουρτοφωλιά αναπτύσσονται δράσεις αεραθλημάτων. Η περιοχή προσφέρεται για αγώνες και πτήσεις με αερόπτερο (αετός) αλλά και με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Η Διεθνής Αεραθλητική Ομοσπονδία έχει επιλέξει την περιοχή ως μια από τις καταλληλότερες στον κόσμο, λόγω των άριστων συνθηκών πτήσεις που δημιουργούν τα τοπικά ρεύματα αέρος. Από το 2000 και μετά έχουν διεξαχθεί στην περιοχή το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλεξίπτωτου Πλαγιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας Αιωροπτερισμού, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού.

 

Moto-cross

Νοτιoανατολικα του Σαρανταπόρου, στο χωριό Καλλιθέα στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται καινούρια χωμάτινη πίστα moto-cross. Τόσο η προσπάθεια της ΛΑΜΚΕ (Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας) και του ΜΟΒ (Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Βρασνών), όσο και το καλό χώμα της περιοχής συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί μια πίστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ίσως η καλύτερη σε Πανελλαδικό επίπεδο. Την πίστα χαρακτηρίζει η γρήγορη διαδρομή της, η καλή ορατότητα της, τα άλματα της κ.α. Πρωτοποριακή είναι και η εικόνα των εγκαταστάσεων της: Διώροφη γραμματεία. γραφείο τύπου, ιατρείο. στέγαστρα για τους κριτές, ηχητική εγκατάσταση, αερογέφυρα και υπόγεια διάβαση για άνετη προσπέλαση των θεατών στην πίστα τουαλέτες, άνετα pits (χώρος για τους αγωνιζόμενους). Δεν είναι λοιπόν παράξενο που λόγω της όλης υποδομής της διοργανώνονται όλο και περισσότεροι αγώνες moto-cross του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με αποκορύφωμα τον πρώτο αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος sidecars στην Ελλάδα αφήνοντας τόσο στους αγωνιζομένους όσο και στους θεατές τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ιππασία

Στην περιοχή μπορεί κανείς να κάνει περιήγηση με άλογα και ιππασία. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η αύξηση των αλόγων στο Σαραντάπορο, καθώς αυτά είχαν σχεδόν εξαφανιστεί από το χωριό (είχαν αντικατασταθεί από τα αγροτικά αυτοκίνητα)

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07