Είστε εδώ

Προκήρυξη αγώνα δρόμου «1912-2012: 100 χρόνια από τη Μάχη Σαρανταπόρου» - Δηλώστε συμμετοχή

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «1912-2012: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ»

Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από τη Μάχη Σαρανταπόρου, η ομάδα ενεργών πολιτών Sarantaporo.gr, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, διοργανώνει στην περιοχή μας αγώνα δρόμου με την ονομασία «1912-2012: 100 χρόνια από τη Μάχη Σαρανταπόρου».

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί σε άσφαλτο απόστασης 8 χιλιομέτρων, ο οποίος θεωρείται απαιτητικός εξαιτίας της έντονης κλίσης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ

Η διεξαγωγής του αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στις 11:30 π.μ. Πέρας προσέλευσης 10:30 π.μ.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η αφετηρία του αγώνα είναι το Χάνι Χατζηγώγου (60ο χλμ Λάρισας Κοζάνης) και ο τερματισμός η πλατεία Σαρανταπόρου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι κατηγορίες των αθλητών είναι Ανδρών και Γυναικών.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει την ειδική φόρμα συμμετοχής και έχουν αποδεχτεί τους όρους της (βλ. δήλωση συμμετοχής). Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στη σχετική ιστοσελίδα του ιστότοπου sarantaporo.gr, έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 14.00 (βλ. δήλωση συμμετοχής).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

8 χλμ. Ανδρών – Γυναικών

Γενική κατάταξη.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Τα νούμερα των αθλητών θα διανεμηθούν κατά την ώρα προσέλευσης.

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Σήμανση χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχει ανά χιλιόμετρο.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ- ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν και αν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες.

 

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα τρέχουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από ιατρό.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές-τριες νερά . Πιθανές θέσεις για τους σταθμούς ανεφοδιασμού θα είναι ανά τρία χιλιόμετρα.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές-τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτούμενη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωσή του/της.

 

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον αγώνα, καθώς και τα στελέχη της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Από τη διοργάνωση προβλέπονται σακούλες και καλάθια απορριμμάτων σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ελέγχου.

 

ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ο κάθε αθλητής οφείλει να φέρει το νούμερο του αγώνα της διοργάνωσης σε διακριτή εμφανή θέση στο μπροστινό μέρος της ενδυμασίας με την οποία θα αγωνιστεί. Οι αριθμοί Θα διανεμηθούν κατά την ώρα προσέλευσης.

 

ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν μετάλλια. Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα.

 


επιστροφή στην αρχή της προκήρυξης...

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07