Είστε εδώ

Το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας παρουσιάζει στην Ελασσόνα το θεατρικό έργο "Ο Γάμος" 17 και 18 Μαρτίου

Ελασσόνα, 21/2/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη συγκλονιστική νουβέλα της Βάσας ΣολωμούΞανθάκη «Ο Γάμος», σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιάσει το Δη.Πε.Θε.- Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο» στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα: 8 μ.μ.

«Ο Γάμος» πρωτοανέβηκε από το «Θεσσαλικό Θέατρο» πριν από 17 χρόνια, το 1994, με την Άννα Βαγενά στον κεντρικό ρόλο και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η επίσημη κριτική χαρακτήρισε την παράσταση σαν «ένα από τα σημαντικότερα σκηνικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων», «παράσταση σταθμό που παίρνει μυθικές διαστάσεις» σαν «ένα συνταρακτικό εθνικό γεγονός» και πολλά άλλα.

Η φοβερή εποχή που περνάμε επιβάλλει να ξαναρθούμε σε επαφή με τις ριζιμιές πρωταρχικές πανανθρώπινες αξίες, με σημαντικά κείμενα όπως το έργο της Βάσας Σολωμού –Ξανθάκη που με τη δύναμη της αλήθειας, τον μεστό διαυγή λόγο και την κατάθεση μιας απέραντης ευαισθησίας φθάνει σε υψηλά ποιητικά επίπεδα.

Στην φετινή παράσταση τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου που οι δημιουργίες της υμνήθηκαν από την κριτική.

Την κεντρική ηρωϊδα αυτή τη φορά ερμηνεύουν οι εξαιρετικές Ελένη Ουζουνίδου και σε νεαρή ηλικία η Γεωργία Γεωργόνη. Πρωταγωνιστούν ο Περικλής Καρακωνσταντόγλου (Πατέρας), η Πόπη Πελτεκοπούλου (Θείτσα Βαγγελή), ο Στέργιος Νένες (Νικόλας) , η Ζωή Μουκούλη (Αμαλία), η Μαίρη Σαουσοπούλου (Πεθερά), ο Βασίλης Γιαβρής (Μπάρμπα Τάσιος και Συμπέθερος), ο Γρηγόρης Ποιμενίδης (Κουρέας), η Δανάη Επιθυμιάδη (Τασία) και ο ΄Aρης Λάσκος (Κλεάνθης, Κωνσταντής και γιατρός).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι 10 ευρώ ενώ το Νεανικό εισιτήριο (Φοιτητικό-μαθητικό–Παιδικό) θα είναι 7 ευρώ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Για τις παραστάσεις ισχύουν τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

 

 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΧΡ. ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ 1 , 40200 ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΤΗΛ: 2493025440 / FAX: 2493025053

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07