Είστε εδώ

Ιπτάμενο Καρναβάλι Ελασσόνας 2012 - 12 χρόνια στον "αέρα"

Μπορεί οι ιπτάμενοι δίσκοι να ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όμως οι ιπτάμενοι καρναβαλιστές αποτελούν πραγματικό γεγονός που λαμβάνει χώρα επί δώδεκα συναπτά έτη στην Ελασσόνα. Το πολύχρωμο ψηφιδωτό των αιωροπτεριστών καθώς κινείται αλλάζει μορφές και σχήματα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Το καρναβάλι στην Ελασσόνα περιλαμβάνει ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα δημοτικά διαμερίσματα με ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων τους, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την πορεία προς...την κορυφή. Μόνο που στην περίπτωσή της η κορυφή είναι κυριολεκτικά σε μεγάλο υψόμετρο, καθώς η αφετηρία της ξεχωριστής... ιπτάμενης παρέλασής της και των καρναβαλιστών που συμμετέχουν σε αυτήν βρίσκεται στην κορυφογραμμή λίγο έξω από την πόλη της Ελασσόνας, δίπλα από το δημοτικό διαμέρισμα του Δρυμού. Από εκεί πετούν οι μεταμφιεσμένοι αιωροπτεριστές μέχρι να προσγειωθούν στις υπώρειες του βουνού όπου τους υποδέχονται πλήθος κόσμου και τα παιδιά.

Το πρωτότυπο Ιπτάμενο Καρναβάλι πραγματοποιείται για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας και των αεραθλητών της πόλης. Μια ξεχωριστή εκδήλωση πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα με διαφορετικές και γεμάτες φαντασία παρουσίες, με αεραθλητές από όλη την Ελλάδα . που θα πετάξουν στον ουρανό της Ελασσόνας με αλεξίπτωτα πλαγιάς έχοντας αποκριάτικα κουστούμια! Πρόκειται για ένα μοναδικό αλλά και πρωτότυπο happening που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επίσης φέτος θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά συνάντηση paramotor, δηλαδή των αλεξιπτωτιστών με μηχανή, που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση πραγματοποιώντας πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας που θα φθάνουν ως την πόλη της Ελασσόνας.

Οι αεραθλητές βάζουν την φαντασία, το κέφι, την ζωντάνια, τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας την οργάνωση και τα δώρα που θα επιβραβεύσουν αυτή την προσπάθεια των αεραθλητών. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα διανεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, θα βραβευτεί η πιο πρωτότυπη και ευφάνταστη στολή και θα ακολουθήσει το παραδοσιακό φαγοπότι.

Θα ήταν κρίμα να μην παρακολουθήσετε από κοντά αυτή την μοναδική εκδήλωση, στην οποία θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. 

Χώρος απογείωσης είναι η κορυφή μετά το Δ.Δ. Δρυμού και χώρος προσγείωσης ο χώρος που βρίσκεται, στο 4 χλμ Ελασσόνας - Δεσκάτης. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

  • 09:30-10:00 Συγκέντρωση στο χώρο προσγείωσης, στο 4 χλμ Ελασσόνας – Δεσκάτης, δηλώσεις συμμετοχής και ενημέρωση των διαγωνιζόμενων .
  • 12:00 Έναρξη πτήσεων
  • 14:00 Λήξη πτήσεων Ιπτάμενων Καρναβαλιών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012» 

Για μία ακόμη χρονιά δεν θα λείψει και ο διαγωνισμός για το ιπτάμενο καρναβάλι που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των θεατών και της επιτροπής του Δήμου Ελασσόνας. Ετοιμάστε τις πολύχρωμες στολές σας, βαφτείτε με χρώματα και ελάτε να διαγωνιστείτε. Τα δώρα θα επιβραβεύσουν την προσπάθειά και την φαντασία των αεραθλητών. Μετά την λήξη της εκδήλωσης θα παραχωρηθεί γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα. Και φυσικά όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε , όλα τα παραπάνω είναι σε άμεση συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες . Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ μόνο αν πετάξουν πάνω από 15 αθλητές στο ατομικό και πάνω από 5 paramotor.  Προλάβετε και δηλώστε συμμετοχή στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας.

 

 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΧΡ. ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ 1 , 40200 ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΤΗΛ: 2493025440 / FAX: 2493025053

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07