Είστε εδώ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Πρεσβύτεροι και Νέοι ανακαλύπτουν την τέχνη της αφήγησης και των παραμυθιών» διοργανώνει η ΛΑΕΕ

Ελασσόνα 6-12-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διοργανώνει η ΛαογραφικήΑρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τίτλο «Πρεσβύτεροι και Νέοι ανακαλύπτουν την τέχνη της αφήγησης και των παραμυθιών» -“Seniors and Youths revealing the art of story telling and fairytales” και εντάσσεται στα προγράμματα LIFE LONG LEARNING -  GRUNDTVIG WORKSHOPS.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει ιστορική επισκόπηση και εισαγωγικά μαθήματα για τη δημιουργική αφήγηση, μαθήματα για τις τεχνικές αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, ορθοφωνίας, τραγουδιού και κίνησης, επισκέψεις σε σχολεία και επαφές με μαθητές για μια πιλοτική εφαρμογή αφήγησης ιστοριών, ηχογράφηση κειμένων για δημιουργία ακουστικών ιστοριών, πρακτικά εργαστήρια σχεδιασμού θεατρικών κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων. Το εργαστήριο θα τελειώσει με μία ανοικτή στο κοινό παράσταση και εκδήλωση. Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στη Βεργίνα, τον Όλυμπο και τα Μετέωρα, προκειμένου να εξοικειωθούν με την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις τεχνικές αφήγησης, τον σχεδιασμό κοστουμιών και την οργάνωση μιας παράστασης δημιουργικής αφήγησης ιστοριών ή/και παραμυθιών, που θα απευθύνεται σε παιδιά, μαθητές και την οικογένεια. Θα εξοικειωθούν επίσης με άλλες γλώσσες, με άλλα λογοτεχνικά κείμενα και πολιτισμούς, καθώς επίσης και με το τοπικό περιβάλλον. Τέλος, θα αποκτήσουν τις εμπειρίες στο πώς να αρχίσουν παρόμοιες δραστηριότητες στις τοπικές κοινότητες τους.

Η Ελασσόνα και η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας φιλοξενεί, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, 20 Ευρωπαίους Πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Βέλγιο), οι οποίοι εκπαιδεύονται στην αφήγηση και στα παραμύθια. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση για όλους, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ.. Στην εκδήλωση αυτή θα συμπράξει και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Δημήτρη Τσιαβέ, τραγουδούν Μαρίζα Μπίλη και Βαγγέλης Χριστόδουλος. Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα παρουσιαστεί και ένα μέρος της ταχυδρομικής έκθεσης – mailart, με θέμα το τίτλο «Αργοναύτες» εικαστικής επιμέλειας και παραγωγής κ. Θωμαής Κόντου που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Χάρτα Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, εγκρίθηκε ως πρώτη, με την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα και το εργαστήριο είναι το ένα από τα δύο που πραγματοποιούνται την περίοδο 2011 – 2012 στην Ελλάδα.

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται και με την συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισάβου – Ελασσόνας, στους χώρους του οποίου υλοποιούνται τα θεωρητικά μαθήματα του εργαστηρίου.

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, ευχαριστεί επίσης το Δήμο Ελασσόνας και  την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας  για την αμέριστη συμπαράσταση στην υλοποίηση του εργαστηρίου.

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Για τη διατήρηση, παρουσίαση και προαγωγή

της παραδοσιακής μουσικής, του πολιτισμού, των τεχνών  και της δια βίου εκπαίδευσης

Βασιλ. Βουλγαροκτόνου 23 – 402 00  /  ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Τηλέφ. 24930 23610   -   fax. 24930 24935

E-mail: laografiki@gmail.com

Υπ. Επικοινωνίας : Σαμώτας Ιωάννης , Τηλ: 6974233850

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07