Είστε εδώ

Δελτίο Τύπου τεχνικής ομάδας του Sarantaporo.gr: Ασύρματα δίκτυα σε 9 οικισμούς της περιοχής Ελασσόνας

 

Δελτίο Τύπου

Ασύρματα δίκτυα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 9 οικισμούς της περιοχής Ελασσόνας έχει ήδη υλοποιήσει η εθελοντική ομάδα του Sarantaporo.gr. Και έπεται συνέχεια ...

Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο για επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανάγκη ύπαρξης σημείων ασύρματης πρόσβασης σε αυτό έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια αποτελώντας απαίτηση της σημερινής κοινωνίας.

Η τεχνική ομάδα του Sarantaporo.gr ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, από τον Αύγουστο του 2010 έως και σήμερα, έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί ασύρματα δίκτυα WiFi στους οικισμούς Σαραντάπορο, Μηλέα, Φαρμάκη, Τσαπουρνιά, Δολίχη, Καλύβια, Πύθιο, Κοκκινόγη και Λόφο της περιοχής Ελασσόνας, δίνοντας τη δυνατότητα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο internet για όλους τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η υλοποίηση έγινε σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς στα πλαίσια της δράσης Open-WiFi της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (EΕΛ/ΛΑΚ), η οποία και παρείχε το μεγαλύτερο μέρους του απαιτούμενου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η ασύρματη δικτύωση και άλλων οικισμών της ευρύτερης περιοχής, με προτεραιότητα τον Κοκκινοπηλό, ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη δράση και οι οικισμοί Γιαννωτά, Γεράνια, Φλάμπουρο, Μ. Ελευθεροχώρι και Λυκούδι.

Την ευθύνη εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης των παραπάνω δικτύων έχει η τεχνική ομάδα του Sarantaporo.gr η οποία απαρτίζεται από τους:

  • Κλεισιάρη Αχ. Φώτη – Ηλεκτρολόγο Μηχ/κο & Μηχ/κο Η/Υ ΕΜΠ, ΜΒΑ
  • Κλεισιάρη Αχ. Γιώργο – Μηχ/κό Παραγωγής & Διοίκησης, eMarketing Specialist
  • Ράπτη Ελ. Θωμά – Οικονομολόγο, Πτυχ/χο Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών

 

Στατιστικά στοιχεία των ασύρματων δικτύων WiFi που διαχειρίζεται
η τεχνική ομάδα του Sarantaporo.gr
Ενεργά ασύρματα δίκτυα: 9
Συνολικός αριθμός κόμβων: 109
Ενεργοποιημένοι κόμβοι: 84
Μέσος μηνιαίος αριθμός χρηστών: 404
Μέσος μηνιαίος όγκος δεδομένων: 708 GB

Κατεβάστε αυτό το Δελτίο Τύπου σε μορφή word και σε μορφή pdf

Τεχνική ομάδα του Sarantaporo.gr
Email επικοινωνίας: wifi@sarantaporo.gr
 

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07