Είστε εδώ

Αθλητικός Όμιλος Σαρανταπόρου (Α.Ο.Σ.)

Επικοινωνία: AOS@sarantaporo.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ομάδα «γεννήθηκε» στην Ελασσόνα από τους νεαρούς τότε Σαρανταπορίτες, oι οποίοι κατοικούσαν εκεί και πήγαιναν στο Γυμνάσιο της πόλης. Τις περισσότερες ελεύθερες ώρες τους τις περνούσαν στην περιοχή «Αλώνια». Είναι η περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Στην περιοχή αυτή έπαιζαν μπάλα, από το μεσημέρι μέχρι που νύχτωνε, αντιμετωπίζοντας τις ομάδες που αποτελούνταν από παιδιά από όλα τ’ άλλα χωριά της Ελασσόνας. Για να παίζεις τότε μπάλα στα «Αλώνια» έπρεπε να είσαι ο καλύτερος. Οι μόνοι που το κατάφερναν αυτό ήταν oι Σαρανταπορίτες. Αγωνίζονταν σε φιλικά παιχνίδια ακόμα και με τον ιστορικό Π.Ο.Ελασσόνας και τα κατάφερναν θαυμάσια.

Από εκεί λοιπόν ξεκίνησε η Αθλητική Ένωση Σαρανταπόρου για να γίνει στη συνέχεια Αθλητικός Όμιλος Σαρανταπόρου (Α.Ο.Σ.), ο οποίος μετράει μέχρι και σήμερα σχεδόν 35 χρόνια παρουσίας στα τοπικά πρωταθλήματα, εκτός από την περίοδο 2005-2009 που δεν συμμετείχε σε καμία αθλητική δραστηριότητα.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε τα ονόματα των ατόμων που ίδρυσαν αυτή την ομάδα: Γκουντρουμπής Θεμιστοκλής, Σφήκας Δημήτριος, Χατζής Λάμπρος, Ευαγγέλλου Γεώργιος, Ευαγγέλου Αθανάσιος, Ντίγκας Αριστείδης.

Την περίοδο 1975-76 η ομάδα πήρε μέρος για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας. Πραγματοποίησε καταπληκτική παρουσία και αμέσως ανέβηκε στη Β’ κατηγορία χωρίς να γνωρίσει ούτε μία ήττα. Σ’ αυτή την ομάδα αγωνίστηκε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για το νομό, αλλά και για την Ελλάδα, ο Γιάννης Γκαλίτσιος. Γεννημένος το 1958 ξεκίνησε από τον Αθλητικό Όμιλο Σαρανταπόρου (Α.Ο.Σ.), αναδείχθηκε στον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας (Π.Ο.Ε.) και μεγαλούργησε στην μεγάλη Αθλητική Ένωση Λάρισας (Α.Ε.Λ.), (κυπελούχο και πρωταθλήτρια στην δεκαετία του ‘80), αναδείχθηκε πρωταθλητής, αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά κύπελλα πρωταθλητριών, κυπελλούχων και ΟΥΕΦΑ και φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας 19 φορές. Για τέσσερις μόνο αγώνες δεν πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων της Α’ Εθνικής κατηγορίας, στην οποία είχε 396 αγώνες. Πολλά παιδιά προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα βήματά του. χωρίς όμως επιτυχία. Όλα γι' αυτούς άρχιζαν και τελείωναν στο Π.Ο. Ελασσόνας. Όλοι ακολούθησαν τη μοίρα αυτής της ομάδας.

Την περίοδο 1981-82 ο Α.Ο. Σαρανταπόρου ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Τοπική κατηγορία με «περίπατο». Αγωνίστηκε εκεί για μια χρονιά χωρίς καλή παρουσία και επέστρεψε πάλι στη Β’ κατηγορία.

Από το 1996 έως το 2005 λειτούργησε ως ομάδα του νεοσύστατου Δήμου Σαρανταπόρου, καλύπτοντας όλους τους οικισμούς και όχι μόνο το Σαραντάπορο. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, η οποία θα πρωταγωνιστούσε, θα ήταν υπολογίσιμη και θα στεκόταν με αξιοπρέπεια σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Για τον σκοπό αυτό κατασκευάστηκε νέο γήπεδο με χόρτο στην Περιοχή Χατζηγώγου και δημιουργήθηκαν τμήματα υποδομής με παιδικές ομάδες.

Δυστυχώς ο Α.Ο.Σ. ως ομάδα είχε μία παύση και δεν συμμετείχε σε καμία αθλητική δραστηριότητα από το 2005 έως το 2009.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ.

Τον Ιουνίου του 2009 αναλαμβάνει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω άτομα:

  1. Κώστας Γκουτζουρέλας, Πρόεδρος
  2. Ράπτης Δημήτρης, Αντιπρόεδρος
  3. Ράπτης Θωμάς, Ταμίας
  4. Βαϊτσης Γιάννης "Νούλης", Γραμματέας
  5. Γκουτζουρέλας Σπύρος, Γενικός Αρχηγός
  6. Μήτσιου Γεώργιος, Μέλος
  7. Μακρής Φώτης, Μέλος

 

ΣΤΟΧΟΙ

Σκοπός της νεοσύστατης ομάδας και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ενεργοποίηση και ένωση της νεολαίας, ώστε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στην Γ' Τοπική Κατηγορία του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος και έχει ώς έδρα το γήπεδο του οικισμού Σαρανταπόρου. Στην προσπάθεια που καταβάλει προσδοκά στην συμπαράσταση του κόσμου ώστε να ξεπηδήσουν νέα ταλέντα, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή και νέα ενδιαφέροντα στον κόσμο της περιοχής μας.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07