Είστε εδώ

4ο Φεστιβάλ "Περραιβική Τρίπολις" το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης θα συνδιοργανώσει το 4ο φεστιβάλ “Περραιβική Τρίπολις” με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση προβάλλει τον αρχαιολογικό πλούτο της ορεινής Περραιβίας, την ιστορία και ασφαλώς τον Όλυμπο, δεδομένου ότι η αρχαία αμφικτιονία “Περραιβική Τρίπολις” είχε αναπτυχθεί στη σκιά του μυθικού βουνού.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πλέον να διεξάγεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Ιουλίου, υποστηρίζοντας σθεναρά την άποψη ότι η περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας μπορεί να αναπτύξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αρχαιολογικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής ανθρωπολογίας κ. Άρης Πουλιανός, η αρχαιολόγος της 7ης ΕΒΑ Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και ο αρχαιολόγος κ. Σπύρος Κουγιουμτζόγλου.

Η ομιλία του κ. Άρη Πουλιανού θα έχει θέμα την καταγωγή του ανθρώπου.

Η κ. Σταυρούλα Σδρόλια θα παρουσιάσει ενδιαφέροντα στοιχεία για το βυζαντινό ιερό ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Δολίχης. Μέχρι τώρα υπάρχουν ελάχιστες δημοσιευμένες μελέτες για το ναό και η παρουσίαση της κ. Σδρόλια θα είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική.

Η παρουσίαση του κ. Σπύρου Κουγιουμτζόγλου θα σχετίζεται με τον αρχαιολογικό χώρο του Καστριού Δολίχης. Ο κ. Κουγιουμτζόγλου αποτελεί την «ψυχή» του αρχαιολογικού χώρου και για άλλη μία φορά θα τονιστεί η σημασία του Καστριού Δολίχης και η ανάγκη για τη συνέχιση των ανασκαφών.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από συναυλία με τη μικτή τετράφωνη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, την οποία διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης
Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΙΔΑ
402 00 Δολίχη Ελασσόνας
Τηλ.: 24930-92035, Fax: 24930-92036
www.dolihi.gr, dolihi@yahoo.gr

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07