Είστε εδώ

Ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής 5+ της ΕΤ3 στο Σαραντάπορο για το "τσάι του βουνού"

Την τοπική κοινότητα Σαρανταπόρου του Δήμου Ελασσόνας επισκέφτηκε το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, για την εκπομπή 5+ της ΕΤ3, έπειτα από ενέργειες του περιφερειακού συμβούλου κου Παιδή, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας κο Ιωάννη Βαϊτση, την πρόεδρο του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου κα Πόπη Ράπτη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών κο Γεώργιο Βαρταλά.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού σχετικά με την ανάδειξη αρωματικών βοτάνων της περιοχής. Συγκεκριμένα οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην συστηματική καλλιέργεια σε μικρά αγροτεμάχια που γειτνιάζουν με το αυτοφυές παραδοσιακό τσάι που έπιναν οι παππούδες μας, αλλά και που πίνουν και οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού ως βασικό οικογενειακό ρόφημα, με τις ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες που έχει, δεδομένου και του ενδιαφέρον που έδειξε διεθνής εταιρεία  για το  φυσικό προϊόν "Τσάι Ολύμπου".

Τα γυρίσματα έγιναν παρουσία του περιφερειακού συμβούλου κου Παιδή, ο οποίος δήλωσε ότι : «Η Βιοποικιλότητα της περιοχής σε συνδυασμό με το όνομα του μυθικού βουνού "ΟΛΥΜΠΟΣ", εάν ευδοκιμήσει το σχέδιο για την καλλιέργεια βοτάνων,αρωματικών φυτών αλλά και μελιού με την βοήθεια και την τεχνογνωσία  πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δημιουργεί νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή. Σαν περιφέρεια  Θεσσαλίας θα υποστηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια που συνδυάζει την εξωστρέφεια και την καινοτομία στη γη των παππούδων μας και που  θα αποτελέσει μία ακόμη διέξοδο για την περιοχή Ελασσόνας,  καθώς και ένα ακόμη βήμα προς τη στρατηγική ανάπτυξης που θέλουμε να είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων . Τα Προστατευμένης Ονομασίας Προϊόντα   της περιοχής  όπως η φέτα ,το κασέρι ,το αρνάκι  έχουν δείξει το δρόμο ο οποίος είναι εντελώς αντίθετος με τα σενάρια αξιοποίησης του Λιγνίτη.»

Το ρεπορτάζ θα μεταδοθεί από την εκπομπή 5+ της ΕΤ3 την Παρασκευή 1/7 στις 17:00, καθώς και την Δευτέρα 4/7 στην ίδια εκπομπή και την ίδια ώρα.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07