Είστε εδώ

1ο Info-Point του Sarantaporo.gr: καλώς ήρθατε στην ψηφιακή εποχή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Info-Point του Sarantaporo.gr τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στην καφετέρια "Γαλήνη" στο Σαραντάπορο. Tα μέλη της ομάδας ανάπτυξης και διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr υποδέχθηκαν, από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ, πλήθος μικρών και μεγάλων επισκεπτών και με προθυμία:

  • συζήτησαν μαζί τους σχετικά με την υλοποίηση, τα περιεχόμενα και τη λειτουργία της ιστοσελίδας,
  • απάντησαν στις όποιες απορίες τους σχετικά με την υλοποίηση και τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου Σαρανταπόρου και
  • τους βοήθησαν να επιλύσουν τεχνικά ζητήματα που αντιμετώπιζαν με τη σύνδεση στο διαδίκτυο και τη λειτουργία των διαφόρων εφαρμογών που τους ενδιαφέρουν, π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), περιήγηση στον ιστοχώρο (browsing), μηχανές αναζήτησης (search engines), ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης (social media/networks), εφαρμογές συζήτησης/τηλεφωνίας/εικονοκλήσης (chating/voice-video calls).

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, να διασκεδάσουν παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια, να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς και φίλους τους ζωντανά, πίνοντας τον καφέ ή το αναψυκτικό τους, υπό τον ήχο ψηφιακής μουσικής της αρεσκείας τους μέσω Η/Υ, καθώς και να προμηθευτούν μπλουζάκια Sarantaporo.gr.

Επιγραμματικά αναφέρεται ότι το Infopoint επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Σαρανταπόρου κ. Αθ.Κλεισιάρης, ο πρώην δήμαρχος Σαρανταπόρου κ. Θ.Μηνάς, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και ενεργοί πολίτες από τα  γειτονικά χωριά Μηλέα, Φαρμάκη, Τσαπουρνιά, Καλύβια και Κοκκινοπηλός, όπου τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία σε θέματα δημιουργίας ασύρματων δικτύων αλλά και σε γενικότερα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον το Infopoint είχε και δημοσιογραφική κάλυψη με την παρουσία της εκδότριας της εφημερίδας «Τα νέα του Ολύμπου» κας Ραχήλ Μωυσίδη, από το Πύθιο.

 

Από την λειτουργία του Infopoint η ομάδα ανάπτυξης και διαχείριση της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω συμπεράσματα-παρατηρήσεις:

  • οι μικρότερης ηλικίας επισκέπτες, ενώ είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο,  η σχέση τους είναι σε μεγάλο βαθμό επιφανειακή και καλύπτει κυρίως τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες και όχι την ανάγκη για μάθηση, ενημέρωση και  ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, με απροσδιόριστη την αίσθηση ευθύνης και προστασίας της προσωπικότητάς τους και των προσωπικών τους δεδομένων.
  • οι μεγαλύτερης ηλικίας επισκέπτες δεν έχουν την απαραίτητη εξοικίωση με την ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο, ενώ δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τους όποιους κινδύνους ελοχεύουν για αυτούς και τα παιδιά τους, ενώ ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τέτοια ζητήματα.
  • η νεολαία της ευρύτερης περιοχής βιώνει τον ψηφιακό αποκλεισμό που επιφέρει η σημαντική υστέρηση των υποδομών και της ενημέρωσης πάνω σε θέματα ψηφιακών τεχνολογιών και διαδικτύου.

 

Η ομάδα ανάπτυξης και διαχείρισης της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr θα προσπαθήσει μέσα από μελλοντικές της δράσεις και συνεργασίες να δημιουργήσει συνθήκες αναστροφής των όποιων αρνητικών συμερασμάτων-παρατηρήσεων.

 

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07