Είστε εδώ

Επίσημη παρουσίαση και δημοσίευση της νέας ιστοσελίδας Sarantaporo.gr

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010, ώρα 21:30.

Στην πλατεία του Σαρανταπόρου το νέο ανανεωμένο Δελτίο Ειδήσεων του Sarantaporo.gr Web TV ξεκινάει:

 

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καλώς ήρθατε στο εορταστικό δελτίο ειδήσεων του Sarantaporo.gr Web TV.

 

Και φυσικά σαν 1οθέμα δεσπόζει η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας Sarantaporo.gr, συνοδευόμενη παράλληλα από την Έκθεση - Διαγωνισμό φωτογραφίας Σαρανταπόρου:

 

Παρά το παγκόσμιο αρνητικό οικονομικό κλίμα ένα μικρό χωριό, το Σαραντάπορο αντιστέκεται. Και, Ω μα τον Τουτάτη!!! Μια παρέα τρελών Σαρανταποριτών καταπιάστηκε με τη δημιουργία της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr, η οποία ξεκινά επίσημα σήμερα

Μα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μέχρι σήμερα ο καθένας τραβούσε το δρόμο του. Άλλος για Γερμανία τράβηξε, άλλος για Ελασσόνα, άλλοι στη Λάρισα στο Αβέρωφ ζούνε τόσα χρόνια. (Διευκρίνιση ΟΧΙ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ).

Ήταν όμως έκδηλη η έλλειψη ενός εύκολου και σταθερού συνδετικού μέσου επικοινωνίας και ενημέρωσης. Οι νέοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους και οι παλιοί δεν έχουν επαφή με τους τρόπους επικοινωνίας των νέων. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε έπρεπε να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατεία όπου θα συναντιούνται οι Σαρανταπορίτες από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Έτσι λοιπόν μια παρέα Σαρανταποριτών που ζουν σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και ηπείρους, με έντονη την αγάπη για τον τόπο τους, εδώ και 8 μήνες, σε εβδομαδιαία βάση πραγραμμάτιζαν και ανέπτυσσαν τα περιεχόμενα και τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας. Με δικά τους έξοδα και τεχνογνωσία, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο και καταθέτοντας όλη τη δημιουργικότητά τους. Η ιστοσελίδα Sarantaporo.gr, η οποία έχει καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, θα περιέχει την ιστορία του Σαρανταπόρου από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα, θα παρουσιάζει τους Συλλόγους, τα ήθη και τα έθιμα των Σαρανταποριτών, θα αναδεικνύει τα αξιοθέατα και τα τοπία της περιοχής και θα λειτουργεί ως σημείο ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, επικοινωνίας και οργάνωσης κοινοφελών δράσεων των Σαρανταποριτών και των φίλων τους.

Η εορταστική έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας συνοδεύεται και από την «1η Έκθεση Φωτογραφίας Σαρανταπόρου» με τίτλο «Στιγμές στο χρόνο – το χωριό μου μέσα από τα δικά μου μάτια.».

Ας δούμε πως υποδέχθηκαν οι Σαρανταπορίτες τη νέα ιστοσελίδα και ποιες οι εντυπώσεις τους από την Έκθεση φωτογραφίας:"

 

 

Το 2ο θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη λειτουργία του δωρεάν Ασύρματου Δικτύου Wifi Σαρανταπόρου:

 

Το ερώτημα όμως που απασχόλησε την ομάδα ανάπτυξης και διαχείρισης του Sarantaporo.gr ήταν:

Ποιο το νόημα όλων των προηγούμενων αν δεν μπορούν οι ίδιοι οι Σαρανταπορίτες να τα δούν; Η απάντηση ήταν απλή και σύντομη «ΔΩΡΕΑΝ ασύρματο δίκτυο στο Σαραντάπορο».

Η υλοποίηση της ιδέας ξεκίνησε το Μάιο με την εκπόνηση τεχνικής μελέτης και πλάνου εφαρμογής. Το δεύτερο βήμα ήταν το αίτημα της ομάδας ανάπτυξης και διαχείρισης του Sarantaporo.gr προς  την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) για την παροχή τηλεπικοινωνιακού υλικού στα πλαίσια της δράσης open-wifi για εγκατάσταση ασύρματων δικτύων ελεύθερης πρόσβασης με τη συνεργασία των συλλόγων Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπόρου, Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών, Αθλητικός Ομιλος Σαρανταπόρου και Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Σαρανταπόρου.

Το αίτημα έγινε δεκτό και τον Ιούνιο παραλήφθηκε το πρώτο μέρος του εξοπλισμού. Ακολούθησε η εγκατάσταση του εξοπλισμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη πιλοτική λειτουργία του δωρεάν ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης Σαρανταπόρου. Το κόστος λειτουργίας επωμίζονται οι προαναφερόμενοι σύλλογοι και η ομάδα ανάπτυξης και διαχείρισης του Sarantaporo.gr.

Σε αυτό το σημείο θα διακόψουμε για ένα σύντομο διαφημιστικό διάλλειμα:

 

 

 

Σειρά στη ροή του Δελτίου έχουν οι ζωντανές βιντεοσυνδέσεις μέσω διαδικτύου με τους ανταποκριτές του Sarantaporo.gr Web TV,  Δημήτρη Γκουτζουρέλα από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου και Θοδωρή Ευαγγέλου από την Πενσυλβανία των ΗΠΑ, ο οποίος απέστειλε και το ακόλουθο μήνυμα:

 

 

Επιστρέψαμε όμως γρήγορα στην πλατεία καθώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr:

 

 

Η νέα ιστοσελίδα Sarantaporo.gr είναι πλέον γεγονός. Ας δούμε πως έγινε δεκτή η είδηση στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου:

 

 

Στο σημείο αυτό θα σας ευχηθούμε καλή πλοήγηση με ένα βίντεο που σημειολογικά σηματοδοτεί την ένταξη του Σαρανταπόρου στον ψηφιακό κόσμο ως επακόλουθο της αγάπης των ανθρώπων του, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.

 

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07