Είστε εδώ

Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία Συλλόγων Γονέων σχολείων του Δ.Δ. Σαρανταπόρου, παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, είχαν την Τρίτη 17.05.2011, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δ.Δ. Σαρανταπόρου, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γ. Πασχόπουλο,  και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθ. Κλεισιάρη (πρώην Δήμαρχο Σαρανταπόρου), σχετικά με το θέμα των καταργήσεων –συγχωνεύσεων των σχολείων της περιοχής, όπως αναφέρεται στην παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΗΛΕΑΣ

22.05.2011

Εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπ/σης του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου, συνοδευόμενοι από τον κ. Γ. Πασχόπουλο Δήμαρχο Έλασσόνας και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Α. Κλεισιάρη (πρώην Δήμαρχο Σαρανταπόρου), συναντηθήκαμε την Τρίτη 17.05.2011, με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το θέμα των καταργήσεων –συγχωνεύσεων των σχολείων μας.

Λάβαμε την διαβεβαίωση πως η περίπτωση των σχολείων μας θα επανεξεταστεί και ενδέχεται να είναι μια από τις 20 περιπτώσεις πανελλαδικά που θα εξαιρεθούν (επειδή πληροί όλες τις προϋποθέσεις), με τροποποιητική απόφαση.

Στη συνάντηση κατέστη σαφές πως η μόνη θετική εισήγηση για την κατάργηση του Γυμνασίου Λυκουδίου και τις εκεί συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας, ήταν η απόφαση από την Ένωση συλλόγων γονέων του πρώην Δήμου Ελασσόνας, κάτι που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα.

Την Παρασκευή 20.05.2011, σε συνάντηση εκπροσώπων μας με μέλη του Δ.Σ. της  Ένωσης συλλόγων γονέων του πρώην Δήμου Ελασσόνας, δηλώσαμε πως θα κινηθούμε δικαστικά και κατά των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στην αποστολή στο ΥΠΔΒΜΘ της εν λόγω  απόφασης.

Όπως αναφέρουμε και στο εξώδικο που στείλαμε στο ΥΠΔΒΜΘ την 21.04.2011, προτιθέμεθα να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα από το νόμο μέτρα κατά της απόφασης κατάργησης  και συγχώνευσης των σχολείων μας και να διεκδικήσουμε  το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην παιδεία, στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Επιλέξαμε  να περιμένουμε  όλη την ερχόμενη εβδομάδα μήπως κατατεθεί η τροποποιητική  απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση, την Παρασκευή, η δικηγόρος μας έχει εντολή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07