Είστε εδώ

Αντάμωμα των Σαρανταποριτών, υπό την αιγίδα του Ε.Ε.Σ.Σ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 το καθιερωμένο αντάμωμα των Σαρανταποριτών.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλα τα μέλη του Ε.Ε.Σ.Σ. συναντήθηκαν στο γραφείο του συλλόγου, το οποίο στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα, για ένα μικρό συμβούλιο ώστε να μοιραστούν αρμοδιότητες και να ξεκινήσουν οι ετοιμασίες. Πρέπει να τονιστεί η βοήθεια που προσφέρθηκε από ανθρώπους του χωριού σε όλα τα επιπεδα της  εκδήλωσης. Από νωρίς παιδιά με δικά τους αυτοκίνητα και με την βοήθεια των μελών του συλλόγου άρχισαν να μεταφέρουν καρέκλες από την αποθήκη στην πλατεία και να στείνουν την εξέδρα που θα φιλοξενούσε την ορχήστα. Τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου με την βοήθεια ενεργών κατοίκων ανάλαβαν το πλύσιμο των καρεκλών και το στρώσιμο των τραπεζιών. Εν συνεχεία τα ποτά, τα οποία από το προηγούμενο βράδυ είχαν τοποθετηθεί στα ψυγεία του τυροκομείου ''Tο Σαραντάπορο'' για να διατηρηθούν κρύα, μεταφέρθηκαν στην πλατεία και τοποθετήθηκαν στα ψυγεία έξω από το κοινοτικό κατάστημα. Αργά το μεσημέρι όλες οι καρέκλες και τα τραπέζια ήταν αμφιθεατρικά τοποθετημένα και η πλατεία ήταν έτοιμη και καθαρή να υποδεχτεί τον κόσμο.

Στις 7 μμ. έφτασε η ορχήστρα η οποία άρχισε να ετοιμάζει τον ήχο και τα μουσικά όργανα. Ταυτόχρονα δίπλα από την βρύση οι ψησταριές είχαν ανάψει και τα πρώτα σουβλακια και λουκάνικα άρχισαν να ετοιμάζονται. Στις 21:00 τα τραπέζια άρχισαν να γεμίζουν και πολύ σύντομα μέγα πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία του χωριού.. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας "Sarantaporo.gr" και της πιλοτικής λειτουργίας του Ασύρματου Δικτύου μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους παρευρισκομένους.  Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα διαχειριστών του "Sarantaporo.gr" μέσα από ένα θεατρικό που εξηγούσε τα πάντα σχετικα με την ιστοσελίδα και την ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ που είναι πλέον γεγονός για το Σαραντάπορο. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μουσικοί οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο να χορέψει υπό των ήχο δημοτικών και λαϊκών τραγουδιών, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι και τις 7 το πρωί.

Το πρωί της επόμενης ημέρας τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στο μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων και στην καθαριότητα του χώρου της πλατείας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Σαραντάπορο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ο Ε.Ε.Σ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην οργάνωση και τη διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων αυτών.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07