Είστε εδώ

ΔΤ των Συλλόγων του Σαρανταπόρου σχετικά με τον εορτασμό της επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Μάχη του Σαρανταπόρου αποτελεί την πρώτη πολεμική επιχείρηση της Ελλάδας στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Η μάχη του Σαρανταπόρου είναι η πρώτη πραγματική μάχη με τους τούρκους.

Οι ελληνικές δυνάμεις έπειτα από ισχυρή αντίσταση των τουρκικών δυνάμεων, πέτυχαν μια σημαντική νίκη η οποία άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Οι απώλειες του Ελληνικού στρατού στη μάχη του Σαρανταπόρου  ανήλθαν σε 1.500 νεκρούς.

Όλα αυτά προφανώς δεν τα γνωρίζει η δημοτική αρχή του «νέου» δήμου Ελασσόνας αφού στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελασσόνας δεν συμπεριέλαβε καμία εκδήλωση για την μεγαλύτερη ίσως μάχη των βαλκανικών πολέμων. Εκτός και αν ο κ. Πασχόπουλος καθώς και το δημοτικό του συμβούλιο ξέχασε ότι και η δημοτική ενότητα Σαρανταπόρου ανήκει στο δήμο Ελασσόνας.

Όλοι εμείς οι  πολίτες της δημοτικής ενότητας Σαρανταπόρου καταγγέλλουμε, σε όλους τους δημότες του Δήμου μας αυτή, την απαράδεκτη και εμπαθή, συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι μας και απέναντι στην ιστορία του τόπου μας.

Εμείς οι Σαρανταπορίτες αποδείξαμε διαχρονικά την πίστη μας στη συνένωση  των δυνάμεων της περιοχής και την από κοινού πορεία μας για το καλό όλης της επαρχίας.

Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να σεβαστεί την ιστορία και τον τόπο μας, δεν θα μας εμποδίζει  να το πράττουμε μόνοι μας και για το λόγο αυτό ξεκινάμε όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της δημοτικής μας ενότητας από σήμερα κιόλας τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την πανηγυρική επέτειο τον εκατό χρόνων από τη  Μάχη  του Σαρανταπόρου.

Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις καλούμε για την ενεργό συμμετοχή και βοήθεια όλους τους δημότες του δήμου μας.

Αφού η Δημοτική αρχή  αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών των πολιτών, το λόγο για τις τύχες τους έχουν οι ίδιοι οι πολίτες.     

 

                               10 Οκτωβρίου 2011

Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

               Σύλλογος Απανταχού  ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ

      Σύλλογος Γονέων   & Κηδεμόνων ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ

Σχόλια

Αίσχος για το Δήμαρχο Ελασσόνος,για την ανεπάρκειά του! Πολλά εύγε στους δραστήριους Συλλόγους του ιστορικού Σαρανταπόρου!!!

Μικροπολιτικά και μικροτοπικιστικά παιχνίδια στην πλάτη της ιστορίας δεν θα οδηγήσουν αυτόν τον τόπο ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

Όσο αυτοί που επιλέγησαν από την κοινωνία να προσφέρουν λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις και πρακτικές στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας , συνεχίζουν και λειτουργούν με γνώμονα το προσωπικό τους κέρδος ,είτε αποτελλούν μέλη ενός περιφερειακού ή δημοτικού ή τοπικού συμβουλίου, είτε είναι μέλη ΔΣ ενός τοπικού Συλλόγου ή ενός τοπικού Φορέα., το αποτέλεσμα θα είναι πάντα ΑΡΝΗΤΙΚΟ και οι ευκαιρίες πάντα ΧΑΜΕΝΕΣ.

Θα πρέπει οι άνθρωποι του τόπου να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ πώς, όσο δίνουν λευκές επιταγές σε ανθρώπους που απλά τις εξαργυρώνουν προς ίδιον όφελος , θα αποτελούν τους παθητικούς αποδέκτες του οικονομικού και κοινωνικού χρέους που προκαλεί μια τέτοια λειτουργία.

Γιά άλλη μιά φορά η ανεπάρκεια τών τοπικών αρχών , βάζοντας τά κομματικά καί ατομικά συμφέροντα , πάνω από τήν ιστορία, πάνω από τό κοινό καλό , είναι καί από τίς αιτίες πού έχουν οδηγήσει τή χώρα μας στή σημερινή δύσκολη κατάσταση.Μέ τήν ενεργή εθελοντική δημιουργική συμμετοχή τών τοπικών κοινωνιών , χωρίς κομματικές σημαίες , ίσως δούν τά παιδιά μας , μετά από χρόνια , περισσότερο φώς.
Συγχαρητήρια σέ όλους τούς συλλόγους τού χωριού γιά τίς πρωτοβουλίες του.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠ.

Είπαν για μας

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587p07